Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

«Χαρίζουν» την αύξηση του ΦΠΑ λόγω κρίσης

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Δεν… κινείται ιδιαίτερα η πασχαλινή αγορά και για να την ενισχύσουν, οι καταστηματάρχες «χαρίζουν» την αύξηση του ΦΠΑ.

Η κρίση «χτυπάει» για τα καλά την αγορά, με τους καταναλωτές να στρέφονται σε φθηνές λύσεις και στην αγορά των απολύτως απαραίτητων αγαθών. Σύμφωνα με στοιχεία, μάλιστα, ακόμη και τα παραδοσιακά δώρα στα βαφτιστήρια έχουν περιοριστεί, ενώ οι καταστηματάρχες κάνουν λόγο για πτώση του τζίρου σε σχέση με πέρυσι.

Προκειμένου να τονώσουν την κίνηση, οι καταστηματάρχες «χαρίζουν» την αύξηση του ΦΠΑ και κάνουν εκπτώσεις υπό τη μορφή προσφορών τόσο στα πασχαλινά είδη, όσο και στα είδη ένδυσης και υπόδησης, τα ηλεκτρονικά και τα έπιπλα.
Από την κρίση δε φαίνεται να ξεφεύγει ούτε ο πασχαλινός οβελίας, αφού οι παραγγελίες -σύμφωνα με τους κρεοπώλες- είναι μειωμένες και για μικρότερες ποσότητες.

Οι αρμόδιες υπηρεσίες βρίσκονται επί ποδός διενεργώντας ελέγχους για την πάταξη φαινομένων αισχροκέρδειας, ενώ από την πλευρά τους οι επαγγελματίες του κλάδου κάνουν προσπάθεια για συγκράτηση των τιμών. Πάντως η κατανάλωση του κρέατος έχει μειωθεί αισθητά και τις καθημερινές σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε