Παρασκευή, 19 Απρ.
16oC Αθήνα

Χάθηκαν δυο άνθρωποι από τον ιό του Δυτικού Νείλου – 46 τα κρούσματα

ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Πρόκειται για δυο ασθενείς άνω των 65 ετών, όπως ανακοίνωσε το ΚΕΕΛΠΝΟ.

Τα επιβεβαιωμένα κρούσματα από τον ιό του Δυτικού Νείλου φτάνουν πλέον τα 46. Από αυτά τα 36 εμφάνισαν εκδηλώσεις από το κεντρικό νευρικό σύστημα (εγκεφαλίτιδα ή/και μηνιγγίτιδα ή/και οξεία χαλαρή παράλυση) και 10 κρούσματα ήπιες εκδηλώσεις (εμπύρετο νόσημα).

Από τους ασθενείς με λοίμωξη από τον ιό του Δυτικού Νείλου, 23, έχουν λάβει εξιτήριο από το νοσοκομείο και 20 νοσηλεύονται ακόμη, από τους οποίους οι 5 σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας. Ένας από τους ασθενείς δεν έχει νοσηλευτεί σε νοσοκομείο.

Από το σύνολο των κρουσμάτων τα 10 έχουν καταγραφεί στην Ανατολική Αττική, και τα υπόλοιπα σε Θεσσαλονίκη, Καρδίτσα, Λάρισα, Τρίκαλα, Σέρρες, Ημαθία, Βοιωτία και Πέλλα.

Όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση, το υπουργείο Υγείας παραμένει σε επαγρύπνηση και συνεχίζει με εντατικό ρυθμό τους ψεκασμούς για την καταπολέμηση των κουνουπιών, ιδιαίτερα σε περιοχές που έχουν καταγραφεί κρούσματα.

Η επιδημιολογική επιτήρηση της νόσου, η συστηματική και έγκαιρη καταπολέμηση των κουνουπιών και η εφαρμογή μέτρων ατομικής προστασίας από τα κουνούπια αποτελούν τα πλέον ενδεδειγμένα μέτρα για τον έλεγχο της νόσου, αναφέρει το ΚΕΕΛΠΝΟ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Όλα όσα θέλετε να ξέρετε για τον ιό του Δυτικού Νείλου

Αλεξανδρούπολη: Κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για τον ιο του Δυτικού Νείλου

Μακεδονία:Κουνούπια και κοτόπουλα μολυσμένα από τον ιό του Δυτικού Νείλου!

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε