Τετάρτη, 24 Απρ.
23oC Αθήνα

Χάθηκαν πάνω από 100 εκατομμύρια σε μαϊμού συντάξεις

Χάθηκαν πάνω από 100 εκατομμύρια σε μαϊμού συντάξεις

114 εκατομμύρια είναι η ζημιά των Ταμείων από τις 11.000 μαϊμού συντάξεις στα ταμεία πλην δημοσίου. Ποσό τεράστιο αν αναλογιστεί κανείς ότι ήδη τα περισσότερα ταμεία έχουν απορροφήσει πάνω από το 80% των ετήσιων κρατικών επιχορηγήσεων.

Ήδη έχει κινηθεί δικαστική διαδικασία εναντίον εκείνων που εισέπραταν τα ποσά αυτά χωρίς να τα δικαιούνται ενώ ταυτόχρονα το υπουργείο σχεδιάζει να λειτουργεί μηχανογραφικό σύστημα από τις αρχές του 2013 που θα αποτυπώνει αυτόματα και θα ενημερώνει, παράλληλα, τα ασφαλιστικά ταμεία για οποιαδήποτε αλλαγή της οικογενειακής/δημογραφικής κατάστασης των δικαιούχων (θάνατος, γάμος).

Η έως τώρα η απογραφή του ΙΚΑ κατέδειξε 150.000 συνταξιούχους που δεν προσήλθαν στην πρόσκληση ταυτοποίησης των στοιχείων τους. Η απογραφή του ΙΚΑ λήγει την Παρασκευή 5 Οκτωβρίου μετά την τελευταία παράταση που εδόθη και όσοι δεν προσέλθουν θα πρέπει αυτοπροσώπως ή με νόμιμο πληρεξούσιο για περιπτώσεις που δεν μπορούν να μετακινηθούν με πρόσφατες ημερομηνίες στα σχετικά πιστοποιητικά, για να εισπράξουν τη σύνταξη Νοεμβρίου, ειδάλλως θα διακοπεί.

Διαβάστε επίσης:
1.400 ευρώ τιμωρία για όσους έχουν παιδιά – Κατάργηση του αφορολόγητου και επιδόματα… με φόρο!

Ζεσταθείτε και κάντε οικονομία με…πίνακες ζωγραφικής υπέρυθρης θέρμανσης

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε