Σάββατο, 20 Απρ.
14oC Αθήνα

Χάθηκε στον Όλυμπο Γαλλίδα ορειβάτισσα – Σε εξέλιξη μεγάλη επιχείρηση για τον εντοπισμό της

Τα ίχνη της 37χρονης χάθηκαν στις 30 Σεπτεμβρίου. Σύμφωνα με μαρτυρίες, την ημέρα εκείνη η γυναίκα θα ξεκινούσε  πεζοπορία από την Ελασσόνα με προορισμό το ορεινό καταφύγιο «Σπήλιος Αγαπητός».

Όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική Υπηρεσία, η γυναίκα βρισκόταν από τις αρχές του Σεπτέμβρη στη χώρα μας για διακοπές κι όλο το διάστημα έως την εξαφάνισή της επικοινωνούσε μέσω τηλεφώνου και διαδικτύου με φίλους και συγγενείς στην πατρίδα της.

Σε μία από τις επικοινωνίες της, τους ενημέρωσε για τη σχεδιαζόμενη ανάβαση στον Όλυμπο…

Οι έρευνες εντοπισμού ξεκίνησαν το πρωί της Παρασκευής, κάτω από άσχημες καιρικές συνθήκες με χιόνι και χαμηλές θερμοκρασίες. Σε αυτές συμμετέχουν άνδρες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας του Λιτόχωρου και της Κατερίνης, καθώς και κλιμάκιο της ΕΜΑΚ Λάρισας με ειδικά εκπαιδευμένους σκύλους.
Στην επιχείρηση συμμετέχουν, επίσης, οι διοικητές της Πυροσβεστικής Κατερίνης, πύραρχος Γιάννης Καραλιάς και Λιτόχωρου, πυραγός Αναστάσιος Καρατζάς.

Οι αρχές ειδοποιήθηκαν από τη Γαλλική Πρεσβεία στην Αθήνα, με την οποία επικοινώνησαν οι συγγενείς της 37χρονης, αφού είχαν χάσει τις τελευταίες μέρες τα ίχνη της…

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε