Παρασκευή, 19 Απρ.
15oC Αθήνα

Χειρόφρενο στα ΜΜΜ σήμερα – Έρχεται εβδομάδα απεργιακού “Γολγοθά”

Χειρόφρενο στα ΜΜΜ σήμερα – Έρχεται εβδομάδα απεργιακού “Γολγοθά”

Για μία ακόμη φορά το επιβατικό κοινό θα πρέπει να οπλιστεί με υπομονή καθώς έρχεται νέα 48ωρη απεργία στα μέσα μεταφοράς ενώ την Παρασκευή θα συμμετέχουν και τα ταξί. Στους ίδιους ρυθμούς αναμένεται και η επόμενη εβδομάδα.

Σε 48ωρη απεργία στο τέλος της εβδομάδας θα προχωρήσουν οι εργαζόμενοι στα Μέσα Μεταφοράς , μετά από πρόταση της Συντονιστική Επιτροπής των Συνδικάτων των Εργαζομένων. Έτσι, την Πέμπτη 13 και Παρασκευή 14 Οκτωβρίου θα παραμείνουν ακινητοποιημένα τα λεωφορεία, τα τρόλεϊ, το Μετρό, ο ηλεκτρικός και το τραμ.

Τα τρένα του ΟΣΕ θα κινούνται κανονικά όπως και ο Προαστιακός, για τον οποίο όμως ισχύουν έκτακτες τροποιήσεις στα δρομολόγια. (διαβάστε την σχετική είδηση)

48ωρη έγινε η 24ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ που αναμένεται να γίνει και τριήμερη αν ψηφιστεί το πολυνομοσχέδιο που θα κατατεθεί την Παρασκευή στη Βουλή.

Στην απεργία της Παρασκευής θα συμμετέχουν και οι ιδιοκτήτες ταξί διαμαρτυρόμενοι για το άνοιγμα του επαγγελματός τους, μετά από απόφαση του ΣΑΤΑ. Μάλιστα, αναμένεται να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις του και την ερχόμενη εβδομάδα με νέα 48ωρη απεργία την Τρίτη 18 και Τετάρτη 19 Οκτωβρίου, αφήνιντας ανοιχτό το ενδεχόμενο να γίνει και τετραήμερη. Μαζί με τους ιδιοκτήτες ταξί την προσεχή εβδομάδα θα απεργήσουν και οι φορτηγατζήδες.

Το χάος της Αθήνας συμπληρώνει και η απεργία της ΠΟΕ – ΟΤΑ, αφού μετά την άκαρπη συνάντηση με τον κ. Καστανίδη θα συνεχιστεί η κινητοποίηση μέχρι νεοτέρας.

Για την επόμενη βδομάδα, οι εργαζόμενοι στον ΟΣΕ αποφάσισαν να συμμετέχουν σε 3ήμερη απεργία στις 18, 19 και 20 Οκτωβρίου.

Επίσης, την προκήρυξη δύο ακόμη 48ωρων επαναλαμβανόμενων απεργιακών κινητοποιήσεων που θα ξεκινήσουν από μεθαύριο Παρασκευή έως και την Τρίτη, αποφάσισε σήμερα σε συνεδρίασή της η Εκτελεστική Επιτροπή της Ομοσπονδίας Τελωνειακών Υπαλλήλων.

Οι δάσκαλοι αποφάσισαν σήμερα συμμετοχή στην απεργία της ΑΔΕΔΥ και έχει τεθεί πρόταση για πενθήμερες επαναλαμβανόμενες απεργίες μετά την 48ωρη.

Στην 24ωρη απεργία που έχει εξαγγείλει η ΓΣΕΕ για την Τετάρτη 19 Οκτωβρίου θα πάρει μέρος και η ΠΟΕ – ΟΤΕ.

Διαβάστε επίσης:

Τα ταξί απαντούν με απεργία την Παρασκευή στο νομοσχέδιο Ραγκούση

48ωρη από 24ωρη η απεργία της ΑΔΕΔΥ

Κίνδυνος να κλείσουν τα δημοτικά σχολεία μετά την 48ωρη

24ωρη απεργία της ΟΜΕ – ΟΤΕ στις 19 Οκτωβρίου

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε