Τετάρτη, 24 Απρ.
22oC Αθήνα

Χειρουργήθηκε επιτυχώς ο φωτορεπόρτερ που τραυματίστηκε στα επεισόδια με τα ΜΑΤ

Χειρουργήθηκε επιτυχώς ο φωτορεπόρτερ που τραυματίστηκε στα επεισόδια με τα ΜΑΤ

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν οι εργαζόμενοι στην στην Ενημέρωση έξω από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και έξω από το Εθνικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ.

Σε επιτυχή χειρουργική επέμβαση, κατά την οποία αποκαταστάθηκε το κάταγμα του κρανίου, υπεβλήθη σε ιδιωτικό νοσοκομείο ο φωτορεπόρτερ Μ. Λώλος που τραυματίσθηκε από άνδρες των ΜΑΤ στο Σύνταγμα.

Σύμφωνα με το ιατρικό δελτίο που εκδόθηκε από το ιδιωτικό θεραπευτήριο ο ασθενής «ανένηψε ομαλώς μετά την επέμβαση και παρακολουθείται στην Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας».

Υπενθυμίζεται ότι ο Μ. Λώλος εισήχθη σε ιδιωτικό νοσοκομείο με εμπιεστικό κάταγμα κρανίου, θλάσεις εγκεφάλου και τραυματική υπαραχνοειδή αιμορραγία.

Τη διενέργεια κατεπείγουσας δικαστικής έρευνας, παρουσία εισαγγελέα, προκειμένου να μην υπάρξει αμφιβολία για το αδιάβλητο του πορίσματος σχετικά με τις συνθήκες τραυματισμού του προέδρου της Ένωσης Φωτορεπόρτερ Ελλάδος (ΕΦΕ), Μάριου Λώλου, κοινοποίησε πριν από λίγο ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Φωτορεπόρτερ υπέστη τραυματική υπαραχνοειδή αιμορραγία και κρίθηκε απαραίτητο να χειρουργηθεί. Ωστόσο, η ζωή του δεν κινδυνεύσει.

   «Παράλληλα, είναι σε εξέλιξη και υπηρεσιακή έρευνα, ούτως ώστε άμεσα να διερευνηθούν τα αίτια και να πέσει άπλετο φως στις συνθήκες κάτω από τις οποίες συνέβη το περιστατικό αυτό», σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση με τη δήλωση του υπουργού.

    «Εκφράζω την ανθρώπινη συμπαράστασή μου στον Πρόεδρο της Ένωσης Φωτορεπόρτερ Ελλάδος, κ. Μάριο Λώλο. Εύχομαι να είναι υγιής και να επανέλθει γρήγορα στη δουλειά του και στην οικογένειά του. Καταδικάζω κάθε περιστατικό αυθαίρετης βίας, από όπου και αν προέρχεται.

    Κάνω έκκληση προς όλους για ψυχραιμία. Βιώνουμε σαν κοινωνία μία δύσκολη και επώδυνη περίοδο. Αυτό που προέχει πάνω από όλα είναι η ανθρώπινη ζωή, και βεβαίως το να διατηρήσουμε τις δημοκρατικές κατακτήσεις και τις ελευθερίες που κερδίσαμε με αγώνες», καταλήγει η δήλωση του κ. Χρυσοχοΐδη.

Τη λύπη της κυβέρνησης εκφράζει ο εκπρόσωπός της Παντελής Καψής και χαρακτηρίζει αυτονόητη την υποχρέωση της Πολιτείας να διαλευκάνει πλήρως τις συνθήκες υπό τις οποίες τραυματίστηκε.

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, πραγματοποίησαν νωρίτερα οι εργαζόμενοι στα Μέσα Ενημέρωσης, ύστερα από κάλεσμα των συνδικαλιστικών τους οργάνων.

Δημοσιογράφοι, φωτορεπόρτερ και τεχνικοί διαμαρτύρονται για τις επιθέσεις, που δέχθηκαν συνάδερφοί τους από αστυνομικούς των ΜΑΤ, κατά τη διάρκεια των δύο συλλαλητηρίων που έγιναν χθες και προχθές στην πλατεία Συντάγματος, σε ένδειξη τιμής στον 77χρονο αυτόχειρα Δημήτρη Χριστούλα.

    Το απόγευμα της Τετάρτης χτυπήθηκε η δημοσιογράφος Ρένα Μανιού και το απόγευμα της Πέμπτης ο πρόεδρος της Ένωσης Φωτορεπόρτερ Ελλάδας, Μάριος Λώλος, ο οποίος υπέστη κρανιοεγκεφαλική κάκωση.

    Την επίθεση των ΜΑΤ καταγγέλλει η Ένωση Φωτορεπόρτερ Ελλάδας, σημειώνοντας ότι «στοχοποιείται η ενημέρωση», καθώς και η ΠΟΕΣΥ, που κάνει λόγο για προσπάθεια «φίμωσης της ελευθεροτυπίας».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Χειρουργείται ο πρόεδρος της Ένωσης φωτορεπόρτερ

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ ΤΟΥ NEWSIΤ

Αμαύρωσαν με τα επεισόδια τον τόπο της τραγωδίας – Τραυματίστηκε γυναίκα δημοσιογράφος

Τόπος προσκυνήματος το σημείο που αυτοκτόνησε ο 77χρονος – “Προτίμησα ένα αξιοπρεπές τέλος πριν αρχίσω να ψάχνω στα σκουπίδια”

“Εγώ αυτό δε το λέω ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑ”

“Το ματωμένο μνημείο του Αγνώστου Πολίτη” – ΦΩΤΟ και VIDEO

Στη Βουλγαρία θα αποτεφρωθεί η σορός του Δημήτρη Χριστούλα

 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε