Σάββατο, 20 Απρ.
20oC Αθήνα

Χιλιάδες δημόσιοι υπάλληλοι θα μείνουν τα επόμενα χρόνια χωρίς εφάπαξ!

(ΦΩΤΟ EUROKINISSI)
(ΦΩΤΟ EUROKINISSI)

– Δραματικές δηλώσεις του Διευθυντή του Ταμείου Πρόνοιας των Δημοσίων Υπαλλήλων! 
– Τουλάχιστον 2 χρόνια η αναμονή για 20.000 υπαλλήλους που έχουν ήδη καταθέσει τα χαρτιά τους
– Χιλιάδες θα φύγουν με άδεια χέρια από τους 140.000 που θα συνταξιοδοτηθούν την επόμενη τριετία

“Αν δεν ληφθούν άμεσα μέτρα, φοβάμαι ότι πάρα πολλοί δημόσιοι υπάλληλοι δεν θα πάρουν ποτέ το εφάπαξ”.

Ο διεθυντής του Ταμείου Πρόνοιας Δημοσίων Υπαλλήλων Νίκος Καλάκος όταν ρωτήθηκε πόσοι υπάλληλοι υπολογίζει ότι θα χάσουν το εφάπαξ, είπε πως σε 2 με 3 χρόνια από τους 140.000 κάποιοι θα το χάσουν στα σίγουρα!

Ο Διοικητής του Ταμείου είπε πως αυτή τη στιγμή υπάρχουν 20.000 αιτήσεις συνταξιοδότησης, γιά την ικανοποίηση των οποίων απαιτούνται 900 εκατομμύρια. 

“Προβλέπω ότι τα επόμενα χρόνια θα παραιτηθούν πάνω από 40.000 δημόσιοι υπάλληλοι, οι εισφορές βαίνουν μειούμενες και μπορούν να καλύπτουν μόνον το 20-30% των όσων φεύγουν”, είπε χαρακτηριστικά ο διοικητής του ΤΠΔΥ.

 Το Newsit επικοινώνησε με τον κ. Καλάκο και διευκρίνησε πως οι 20.000 υπάλληλοι που ήδη έχουν καταθέσει αίτηση συνταξιοδότησης θα πρέπει να περιμένουν τουλάχιστον 2 χρόνια για να λάβουν τα χρήματα τους.

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΙ ΕΙΠΕ ΣΤΟ Newsit.

Ο Γραμματέας της ΑΔΕΔΥ Ηλ. Ηλιόπουλος σημείωσε πως η κατάρευση  του ταμείου οφείλεται στις πολιτικές που άσκησαν διαχρονικά όλες οι κυβερνήσεις. 
“Αυτή τη στιγμή, σημειώνει, οι εισφορές προς το ταμείο μειώνονται συνεχώς αφού δεν προσλαμβάνονται δημόσιοι υπάλληλοι παρά μόνο συμβασιούχοι οι οποίοι δεν καταβάλουν εισφορές για ΕΦΑΠΑΞ. Τουλάχιστον 1 δις ευρώ είναι το έλλειμα αυτή την στιγμή στο ταμείο. Χρήματα που έχουν καταβάλει οι ασφαλισμένοι”.
 
ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΙ ΕΙΠΕ Ο Γ.Γ. της ΑΔΕΔΥ ΣΤΟ Newsit.

 

 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε