Πέμπτη, 28 Μαρ.
18oC Αθήνα

Χιλιάδες μετατάξεις στο Δημόσιο – Ποιοι και πως θα μετακινούνται – Μανιτάκης: Όσο είμαι εγώ υπουργός δεν θα απολυθεί κανένας δημόσιος υπάλληλος

Χιλιάδες μετατάξεις στο Δημόσιο – Ποιοι και πως θα μετακινούνται – Μανιτάκης: Όσο είμαι εγώ υπουργός δεν θα απολυθεί κανένας δημόσιος υπάλληλος

– Τις μετακινήσεις θα επιτηρούν: ένας εκπρόσωπος του ΑΣΕΠ, ένας από το υπουργείο διοικητικής μεταρρύθμισης και ένας από το υπουργείο οικονομικών
– Θα καλυφθούν κενα: σε υπηρεσίες Προστασίας του Πολίτη, στην Παιδεία και στον ΕΟΠΥΥ
– Οι ένστολοι θα βγούν ΟΛΟΙ στον δρόμο
– Τουλάχιστον 40.000 θα βγουν στην σύνταξη το 2013, δήλωσε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης
– 630.000 είναι σήμερα οι δημόσιοι υπάλληλοι – Προ Μνημονίου ξεπερνούσαν το 1 εκατ.

“Θα πρέπει να καταστεί σαφές ότι η κινητικότητα στον δημόσιο τομέα δεν αποτελεί συγκυριακή πολιτική όπως εμφανίζεται σήμερα. Υπήρξε εντύπωση ότι ο δημόσιος υπάλληλος δεν μετακινείται”, ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μανιτάκης τονίζοντας πως το 2013 θα αποχωρήσουν λόγω συνταξιοδότησης τουλάχιστον 40.000 άτομα και τα κενά θα πρέπει να καλυφθούν χωρίς να υπάρξουν νέες προσλήψεις.

Όπως είπε ο υπουργός στη Βουλή ουσιαστικά αφορά όλους όσοι προσλήφθηκαν χωρίς διαγωνισμό.

Στόχος της κινητικότητας όπως είπε είναι:

– Να μη γίνουν αθρόες και άκριτες απολύσεις
– Να υπάρξει εξορθολογισμός της διοίκησης

Είπε επίσης ότι καμία μετακίνηση δεν θα είναι ρουσφετολογική και ότι οι μετακινήσεις θα έχουν όλα τα εχέγγυα που απαιτούνται. Θα υπάρχει ένας εκπρόσωπος του ΑΣΕΠ, ένας από το υπουργείο διοικητικής μεταρρύθμισης και ένας από το υπουργείο οικονομικών.

Ο κ. Μανιτάκης μάλιστα για να δώσει έμφαση στην επαναλαμβανόμενη δήλωσή του ότι δεν πρόκειται ν απολυθεί κανείς είπε: “Δεν υπάρχει θέμα απόλυσης 150.000 υπαλλήλων. Τέτοιο θέμα δεν υπάρχει πια ούτε για την Τρόικα γιατί έχει καλυφθεί ο αριθμός των 150.000 που ζητούσαν παλιά από τις συνταξιοδοτήσεις”.

Πρόσθεσε ότι οι δημόσιοι υπάλληλοι αγγίζουν περίπου τους 630.000 ενώ προ μνημονίου ξεπερνούσαν το 1 εκατ.

«Πάντως εγώ δεν πρόκειται να βάλω την υπογραφή μου ούτε σε μια απόλυση δημοσίου υπάλληλου… Με την δική μου υπογραφή γίνεται μετάταξη», είπε ο υπουργός.

Θέλοντας μάλιστα να απαντήσει σε επικρίσεις που δέχεται όλο το τελευταίο διάστημα από τα κόμματα, σε οργισμένο ύφος είπε: «Γιατί κάνετε αντιπολίτευση σε μένα όταν αγωνίζομαι να μη γίνουν απολύσεις. Είναι κοινός ο στόχος…».

Ο κ.Μανιτάκης πρόσθεσε ότι δεν αμφισβητείται η νομιμότητα της πρόσληψης των υπαλλήλων που θα μπουν σε διαθεσιμότητα και θα κληθούν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους σε υπηρεσίες που εξυπηρετούν άμεσα τον πολίτη.

Θα μετακινηθούν σε υπηρεσίες προστασίας του πολίτη και οι ένστολοι που απασχολούντα σε διοικητικά καθήκοντα να πάνε πίσω στις μονάδες τους. Επίσης θα καλύψουν τα κενά που υπάρχουν σε διοικητικούς υπαλλήλους στην παιδεία και στον ΕΟΠΥΥ.

Διαβάστε επίσης:

Σε διαθεσιμότητα όλοι! Κόβονται δώρα, συντάξεις! Δουλειά έως και 25 χρόνια παραπάνω!

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε