Πέμπτη, 18 Απρ.
23oC Αθήνα

Χιλιάδες μετεγγραφές φοιτητών – Μπόνους στις οικογένειες με πολλά παιδιά

Χιλιάδες μετεγγραφές φοιτητών – Μπόνους στις οικογένειες με πολλά παιδιά

Ως και 12.000 μετεγγραφές φοιτητών θα γίνουν σύμφωνα με τους υπολογισμούς μετά την αλλαγή στα εισοδηματικά κριτήρια. Χιλιάδες περισσότεροι φοιτητές αποκτούν πλέον δικαίωμα μετεγγραφής σε άλλο ΑΕΙ ή ΤΕΙ.

Σύμφωνα με τις αλλαγές που προωθεί το υπουργείο αυξάνεται το μέγιστο κατά κεφαλήν εισόδημα από τις 6.000 στα 7.500 ευρώ, ενώ για μια τετραμελή οικογένεια το πλαφόν αυξάνεται στα 30.000 ευρώ.

Παράλληλα δικαίωμα μετεγγραφής αποκτούν τα παιδιά εφόσον ο ένας από τους δύο γονείς είχε αθροιστικά 10 μήνες ανεργίας μέσα στο 2012 καθώς για τις οικογένειες αυτές διπλασιάζεται το κατα κεφαλήν εισόδημα στα 15.000 ευρώ.

Σύμφωνα με την εφημερίδα “Ελεύθερος Τύπος” αυξήθηκε το ποσοστό μετεγγραφών σε σχολές ή τμήματα της επαρχίας στο 15% από 10% που είναι σήμερα και μένει στο 10% το ποσοστό σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Η κατάταξη των αιτήσεων θα γίνει με σειρά προτεραιότητας. Θα προηγούνται αιτήσεις με χαμηλότερα εισοδήματα, πάσχοντες δικαιούχοι, πάσχοντες συγγενείς πρώτου βαθμού και τελικά τα μόρια εισαγωγής κατά φθίνουσα σειρά κατάταξης.

Διαβάστε επίσης:

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε