Τρίτη, 23 Απρ.
19oC Αθήνα

“Xιόνισε” προβλήματα – Ορειβάτης θύμα της κακοκαιρίας στις Σέρρες

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

– Διαβάστε τα προβλήματα στο επαρχιακό οδικό δίκτυο και πού χρειάζονται αλυσίδες
– Σε ετοιμότητα στον ‘Εβρο – Περιμένουν υπερχείλιση
– Τεράστιο κύμα παρέσυρε αυτοκίνητα στην Τήνο
– Στο “κόκκινο” και ο Αλφειός
– Δείτε αναλυτική πρόγνωση του καιρού

Σοβαρότατα προβλήματα προκάλεσε η κακοκαιρία που πλήττει εδώ και δύο ημέρες τη χώρα ενώ ήδη μετράμε έναν νεκρό. Πρόκειται για έναν ορειβάτη που εντοπίστηκε στο όρος Μπέλλες των Σερρών σε υψόμετρο 1.700 μέτρων.

Διαβάστε την είδηση για τον ορειβάτη που εντοπίστηκε νεκρός

Σοβαρά προβλήματα αντιμετωπίζουν οι οδηγοί που κινούνται σε όλο το δίκτυο της δυτικής Μακεδονίας, της Ηπείρου αλλά και στην Εγνατία οδό λόγω της σφοδρής χιονοθύελλας και των ισχυρών ανέμων που μεταφέρουν χιόνι με αποτέλεσμα οι οδηγοί να μην έχουν σχεδόν καθόλου ορατότητα.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα παραμένει στην Εγνατία Οδό στην περιοχή της Κοζάνης και εκατοντάδες νταλίκες ακινητοποιήθηκαν στην περιοχή των Ιωαννίνων αφού απαγορεύτηκε η κυκλοφορία τους για να μη διογκωθεί η δύσκολη κατάσταση στην Κοζάνη.

Από αργά το απόγευμα επιτράπηκε η κυκλοφορία τους προς Τρίκαλα.

Μόνο με αντιολισθητικές αλυσίδες γίνεται η κίνηση των οχημάτων στο ορεινό δίκτυο της Φλώρινας, των Γρεβενών, της Κοζάνης, της Καρδίτσας και της Φθιώτιδας. Τα προβλήματα ηλεκτροδότησης που υπήρχαν σε διάφροες περιοχές της Φλώρινας αποκαταστάθηκαν.

Kαλύτερη η κατάσταση στα Ιωάννινα

Αποκαταστάθηκαν τα προβλήματα που είχαν δημιουργηθεί από τις χιονοπτώσεις και τον παγετό στο νομό Ιωαννίνων και κυρίως στις περιοχές Ζαγοροχωρίων, Κόνιτσας, Τζουμέρκων και Μετσόβου. Μηχανήματα των Δήμων και άλλων Υπηρεσιών, εργάζονταν συνεχώς από χθες απομακρύνοντας όγκους χιονιού και ποντίζοντας στο οδόστρωμα μεγάλες ποσότητες αλατιού.Μόνο στις πολύ ορεινές περιοχές τα αυτοκίνητα χρειάζονται αλυσίδες για να κινηθούν. Οι θερμοκρασίες στις ορεινές περιοχές του νομού Ιωαννίνων ,έφθασαν και του -10 βαθμούς Κελσίου.

Επίσης κατολισθήσεις από βροχοπτώσεις καταγράφηκαν στο 35ο χλμ. του εθνικού δρόμου Ιωαννίνων – Άρτας και 105ο χλμ. της παλιάς εθνικής οδού Ιωαννίνων – Κοζάνης μέσω Κόνιτσας.

Διαβάστε πού χρειάζονται αντιολισθητικές αλυσίδες

Δείτε βίντεο απο τη σφοδρή χιονοθύελλα στην Εγνατία όπως την κατέγραψε ο φακός του kozanimedia

Παρα την εξασθένηση των ανέμων εξακολουθούν τα προβλήματα στις θαλάσσιες συγκοινωνίες. Τα δρομολόγια απο το λιμάνι του Πειραιά, του Λαυρίου και της Ραφήνας εκτελούνται κανονικά ωστόσο κλειστές είναι οι πορθμειακές γραμμές Πρίνου- Καβάλας, Πάτρας – Κεφαλονιάς, Κυλλήνης – Ζακύνθου και Κυλλήνης – Κεφαλονιάς.

Πλημμυρικά φαινόμενα στις παραλιακές περιοχές των Ιτεών της Πάτρας και του Ρίου, προκάλεσε ο έντονος κυματισμός στον Πατραϊκό κόλπο, που είχε ως αποτέλεσμα η θάλασσα να βγει στη στεριά.

Διαβάστε την είδηση για την Πάτρα οπου η θάλασσα βγηκε στη στεριά

Δείτε βίντεο με τεράστια κύμματα που παρασύρουν αυτοκίνητα στην Τήνο

Σε ετοιμότητα στον Εβρο

Σε κατάσταση ετοιμότητας για το ενδεχόμενο αύξησης της στάθμης των ποταμών Άρδα και Ερυθροποτάμου, λόγω της υπερχείλισης του φράγματος του Ιβαΐλογκραντ, στη Βουλγαρία, τέθηκαν από το πρωί οι υπηρεσίες των δήμων και της περιφέρειας Αν. Μακεδονίας και Θράκης.

Ταυτόχρονα και για προληπτικούς λόγους ειδοποιήθηκαν οι γεωργοί, οι κτηνοτρόφοι και οι αλιείς των δήμων Διδυμοτείχου και Ορεστιάδας, να μη πλησιάζουν στα αναχώματα των δύο ποταμών και να απομακρύνουν έγκαιρα κάθε είδος ζωικού κεφαλαίου, μηχανημάτων και εργαλείων από τις επικίνδυνες περιοχές.

Είχε προηγηθεί ειδοποίηση των βουλγαρικών Αρχών ότι, λόγω των αυξημένων βροχοπτώσεων και χιονοπτώσεων στη γειτονική χώρα, μέσα στις επόμενες ώρες θα απελευθερωθούν ποσότητες νερών από το φράγμα του Ιβαΐλογκραντ.

Έως στιγμής και σύμφωνα με τις τελευταίες παρατηρήσεις, στα σταθμήμετρα των δύο ποταμών, η κατάσταση χαρακτηρίζεται διαχειρίσιμη.

Στο “κόκκινο” και ο Αλφειός

Σε πλήρη επαγρύπνηση βρίσκεται ο δήμος Ανδρίτσαινας – Κρεστένων μετά το σφοδρό κύμα κακοκαιρίας των τελευταίων ωρών. Όπως τόνισε ο δήμαρχος της περιοχής, στο δήμο είναι γενικά σε επιφυλακή για τις μεταβολές του καιρού, και ειδικότερα για τον ποταμό Αλφειό, όπου η ροή του παρακολουθείται συνεχώς.

Στο φράγμα του Αλφειού στο Φλόκα, έχουν καταλήξει μεγάλες ποσότητες από κορμούς δέντρων και άλλα φερτά υλικά που δυσχεραίνουν την ομαλή ροή των νερών.

Άνεμοι ταχύητητας 117χιλιομέτρων στο Ρέθυμνο!

Η ταχύητα μεταφράζεται σε 11 μποφόρ που οδήγησε χθες και σε ευτράπελα αφού από τους θυελλώδεις ανέμους δε γλίτωσε ένα ποιμνιοστάσιο στην περιοχή του Ροδάκινου που ανεμοστρόβιλος, στην κυριολεξία το “σήκωσε” στον αέρα με αποτέλεσμα την ολοκληρωτική καταστροφή του.

Η πρόγνωση του καιρού

Για την Κυριακή περιμένουμε τοπικές νεφώσεις και σποραδικές βροχές αλλά μικρής διάρκειας στο ανατολικό Αιγαίο, τα Δωδεκάνησα και για λίγο στην νοτιοδυτική Κρήτη και Πελοπόννησο ενώ νωρίς το πρωί κάποια χιόνια ή χιονονόνερο δεν αποκλείεται να πέσουν στη Θράκη. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ στο Καρπάθιο όμως θα φτάσουν τα 6 μποφορ. Η θερμοκρασία σε περαιτέρω πτώση θα κυμανθεί στα βόρεια από -10 εως 8 με 9 βαθμούς, στα κεντρικά από -4 εως 10 με 11 βαθμούς και στα νησιά από 11 εώς 15 βαθμούς.Η Αττική θα έχει ήλιο αλλά πολύ κρύο. Βοριάδες που θα φτάσουν τα 7 μποφορ ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 2 εως 10 βαθμούς.

Δείτε αναλυτικά την πρόγνωση του καιρού μέσα απο τη σελίδα του Newsit Weather Center

Διαβάστε

Στον Πειραιά ρυμουλκείται το δεξαμενόπλοιο που έμεινε ακυβέρνητο

Πάτρα: Η θάλασσα βγήκε στη στεριά

Κρήτη:Τα… τρεχάματα της πυροσβεστικής λόγω κακοκαιρίας -Πέργκολα έπεσε σε νηπιαγωγείο!

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε