Σάββατο, 20 Απρ.
13oC Αθήνα

Χώρια οι κρατούμενοι ήπιας εγκληματικότητας από τους βαρυποινίτες

Χώρια οι κρατούμενοι ήπιας εγκληματικότητας από τους βαρυποινίτες

Επιτροπή που θα εξετάζει την άμεση προώθηση της διαδικασίας διαχωρισμού των κρατουμένων στις φυλακές της χώρας συγκροτήθηκε στο υπουργείο Δικαιοσύνης.

Ειδικότερα, με απόφαση του υφυπουργού Δικαιοσύνης Κ. Καραγκούνη, συγκροτήθηκε ειδική επιτροπή για να εξετάσει την αξιοποίηση των εκτάσεων των αγροτικών φυλακών Πύρηνθας, Κασσάνδρας, Κασσαβέτειας και Αγιάς Χανίων, προκειμένου να κατασκευαστούν με «οικονομικό και αποτελεσματικό τρόπο» νέοι χώροι για κρατούμενους ήπιας εγκληματικότητας.

Ο διαχωρισμός αυτός, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Δικαιοσύνης, «θα επιτρέψει την ικανοποίηση ενός πάγιου αιτήματος της επιστημονικής κοινότητας της χώρας αλλά και των διεθνών οργανισμών που, για πάνω από 20 χρόνια, διαπιστώνουν την ανάγκη ορθολογικής διαχείρισης του πληθυσμού των κρατουμένων και βελτίωσης των συνθηκών κράτησης».

Παράλληλα, με την αξιοποίηση των εκτάσεων των τεσσάρων αυτών αγροτικών φυλακών θα επιτευχθεί η αποσυμφόρηση των άλλων φυλακών, καθώς προβλέπεται να δημιουργηθούν χίλιες θέσεις κρατουμένων.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε