Πέμπτη, 28 Μαρ.
20oC Αθήνα

Χωρίς αυτοκίνητα σήμερα η Πανεπιστημίου και το κέντρο της Θεσσαλονίκης – ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ

Χωρίς αυτοκίνητα σήμερα η Πανεπιστημίου και το κέντρο της Θεσσαλονίκης – ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ
Τροποποιήσεις θα υπάρξουν στα δρομολόγια των λεωφορείων και των τρόλεϊ. Κλειστό και το κέντρο της Θεσσαλονίκης στα πλαίσια της Παγκόσμιας Ημέρας Χωρίς Αυτοκίνητο.

Κλειστή για τα οχήματα θα είναι σήμερα η οδός Πανεπιστημίου έως τις 7.00 το απόγευμα, στα πλαίσια της Παγκόσμιας Ημέρας Χωρίς Αυτοκίνητο. Τροποποιήσεις θα υπάρξουν στα δρομολόγια των λεωφορείων και των τρόλεϊ. Εκδηλώσεις πραγματοποιούνται και στη Θεσσαλονίκη, όπου το κέντρο θα μείνει σήμερα κλειστό μέχρι τις 8.00 το βράδυ.
 
Με το συμβολικό κλείσιμο της Πανεπιστημίου για τα αυτοκίνητα, ολοκληρώνονται σήμερα στην Αθήνα οι εκδηλώσεις για την Εβδομάδα Βιώσιμης Μετακίνησης, που γιορτάστηκε σε όλη την Ευρώπη.

 
Με σύνθημα «Ζήσε την Αθήνα Χωρίς Αυτοκίνητο» ο δήμος Αθηναίων, σε συνεργασία με τα αρμόδια υπουργεία και τους φορείς, από το μεσημέρι του Σαββάτου καλεί μικρούς και μεγάλους να πλημμυρίσουν την οδό Πανεπιστημίου.
 

 

Έχουν προγραμματιστεί μουσικά δρώμενα, εικαστικές παρεμβάσεις και δραστηριότητες για τις οποίες μπορείτε να ενημερωθείτε στην ιστοσελίδα του Δήμου Αθηναίων www.cityofathens.gr
 
Για τις μεταβολές στα δρομολόγια λεωφορείων και τρόλεϊ δείτε την σχετική ανακοίνωση στο www.oasa.gr
 
Εκδηλώσεις και στην Θεσσαλονίκη
 
Κλειστό θα μείνει έως τις 8.00 το βράδυ το ιστορικό κέντρο της Θεσσαλονίκης για αυτοκίνητα και μηχανάκια, καθώς κορυφώνονται οι εκδηλώσεις του δήμου για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας.
 
Καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας πεζοδρομείται το κέντρο της πόλης και η κυκλοφορία των οχημάτων θα διεξάγεται περιμετρικά από τις οδούς Αγγελάκη – Εγνατία – Ι. Δραγούμη – Νίκης – Ν. Γερμανού. Στο ιστορικό κέντρο θα κινούνται αποκλειστικά μόνο τα λεωφορεία του ΟΑΣΘ, με τους επιβάτες ωστόσο να πληρώνουν κανονικά το εισιτήριο, παρά την αρχική ανακοίνωση για δωρεάν μετακινήσεις.
 
Άλλες εορταστικές εκδηλώσεις, που θα πραγματοποιηθούν σήμερα, είναι το ποδηλατικό σιρκουί στους δρόμους Νικολάου Γερμανού – Τσιμισκή – Σαλαμίνος – Νίκης που θα ξεκινήσει στις 5 το απόγευμα και η ποδηλατοδρομία για όλους τους πολίτες που θα αρχίσει στις 7 το απόγευμα με αφετηρία τον Λευκό Πύργο.
 
Επίσης, στον πεζόδρομο της Αγίας Σοφίας θα στηθεί ένα υπαίθριο yoga day. Πρόκειται, για ένα μεγάλο μάθημα γιόγκα, με ελεύθερη συμμετοχή για όλους, από τις 6.00 το απόγευμα έως τις 9.00 το βράδυ.
 
Τέλος, στον πεζόδρομο της Αγίας Σοφίας θα διατεθούν 500 εισιτήρια του ΟΑΣΘ σε όσους θελήσουν να ανακυκλώσουν τις παλιές τους μπαταρίες, στην οδό Ρογκότη θα διοργανωθούν εκδηλώσεις για τα παιδιά από τον «Αρκτούρο», ενώ στην πλατεία Τσιρογιάννη, μπροστά στο Ντορέ, από τις 4.00 το απόγευμα έως τις 10.00 το βράδυ, θα πραγματοποιηθεί το παζάρι παλαιών αντικειμένων του Σωματείου Παλαιωπωλών Καταστηματαρχών Θεσσαλονίκης.
 
 
 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε