Πέμπτη, 28 Μαρ.
23oC Αθήνα

Χωρίς επίδομα θέρμανσης ως το Φεβρουάριο

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Με τις καλές προθέσεις της κυβέρνησης θα πρέπει να ζεσταθούν περίπου 600.000 Έλληνες που αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα και περιμένουν το επίδομα θέρμανσης για να αγοράσουν πετρέλαιο.

Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών αποφάσισε να διαθέσει και για την περίοδο Οκτωβρίου 2016-Απριλίου 2017 το ποσό των 105 εκατ. ευρώ για τη χορήγηση επιδόματος θέρμανσης. Ταυτόχρονα όμως αποφάσισε να αλλάξει και ορισμένα κριτήρια χορήγησης του επιδόματος προκειμένου να γίνει δικαιότερη κατανομή του διαθέσιμου ποσού των 105 εκατ. ευρώ.

Κάπως έτσι τα δεδομένα αλλάζουν, ο υπολογισμός θα πρέπει να γίνει από την αρχή και αυτό σημαίνει καθυστερήσεις.
Μπορεί σε περιοχές όως η Αθήνα μόλις σήμερα να είδαμε τα πρώτα πραγματικά κρύα, όμως στην υπόλοιπη Ελλάδα εδώ και έναν μήνα οι κάτοικοι των ορεινών κυρίως περιοχών έχουν αρχίσει να βάζουν πετρέλαιο και είναι σε… αναμονή του επιδόματος.

Το επίδομα όμως αργεί. Ενώ η τιμή έχει αυξηθεί ακόμη περισσότερο σε σχέση με πέρυσι (κατά 7 με 10 λεπτά το λίτρο) όπως γράφει ο Ελεύθερος Τύπος ακόμα και αν λυθούν τα προβλήματα με τον επανακαθορισμό και να εκδοθεί η νέα υπουργική απόφαση, ο χρόνος που θα απαιτηθεί μέχρι να υποβληθούν οι αιτήσεις, να ελεγχθούν και να διασταυρωθούν τα στοιχεία, να εγκριθούν οι πληρωμές και να πιστωθούν τα χρήματα στους λογαριασμούς των δικαιούχων υπολογίζεται σε δύο μήνες.

Με λίγα λόγια θα έχει φτάσει ο Φεβρουάριος για να πάρουν τα χρήματα οι δικαιούχοι, περί τα τέλη του χειμώνα δηλαδή!

 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε