Πέμπτη, 25 Απρ.
18oC Αθήνα

Χωρίς φαγητό έμειναν οι παιδικοί σταθμοί της Αθήνας

Χωρίς φαγητό έμειναν οι παιδικοί σταθμοί της Αθήνας

Κατάληψη στο μαγειρείο απ’ ‘οπου τροφοδοτούνται όλοι οι παιδικοί σταθμοί της Αθήνας έκαναν σήμερα οι εργαζόμενοι στο Δημοτικό Βρεφοκομείο Αθηνών και πρώην συμβασιούχοι.

Σε προειδοποιητική κατάληψη του κτιρίου, όπου στεγάζεται η κεντρική υπηρεσία του Βρεφοκομείου Αθηνών και το Α’ μαγειρείο, προχώρησε σήμερα το Σωματείο Εργαζομένων του Δημοτικού Βρεφοκομείου Αθηνών. Το Σωματείο Εργαζομένων κατηγορεί τη δημοτική αρχή και τη διοίκηση του Βρεφοκομείου για «εμπαιγμό» των εργαζομένων και για «δυο μέτρα και δυο σταθμά, όσον αφορά τη νομιμότητα της πρόσληψης προσωπικού με δίμηνες συμβάσεις».

Επίσης, οι εργαζόμενοι κατηγορούν τη δημοτική αρχή και τη διοίκηση του Βρεφοκομείου για υποβάθμιση του παιδαγωγικού ρόλου των παιδικών σταθμών, λόγω των τραγικών ελλείψεων σε προσωπικό και στηλιτεύουν την απόφαση του Δ.Σ. του Βρεφοκομείου να παύσει από τα καθήκοντά τους δυο μέλη του (Δ.Σ.), που είχαν στηρίξει τα αιτήματα των εργαζομένων.

Από την πλευρά τους, σε κοινή ανακοίνωση ο δήμος Αθηναίων και η διοίκηση του Δημοτικού Βρεφοκομείου ζητούν συγγνώμη από τα χιλιάδες παιδιά και τις οικογένειές τους όσον αφορά τα προβλήματα στη σίτιση, και καταδικάζουν απερίφραστα την κατάληψη που πραγματοποίησαν συμβασιούχοι των οποίων η σύμβαση διακόπηκε.

Διαβάστε

Απεργούν και οι τραπεζοϋπάλληλοι την Τετάρτη

 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε