Πέμπτη, 28 Μαρ.
19oC Αθήνα

Χωρίς γιατρούς και νοσοκομεία την Τετάρτη όλη η χώρα

 Μόνο τα επείγοντα περιστατικά θα εξυπηρετούνται την Τετάρτη στα δημόσια νοσοκομεία, καθώς οι νοσοκομειακοί γιατροί συμμετέχουν σε όλη τη χώρα στην πανελλαδική απεργία ΑΔΕΔΥ, ΓΣΕΕ.

Όπως έχουν ήδη ανακοινώσει, καλούν τα μέλη τους στις 10 το πρωί σε προσυγκέντρωση στο υπουργείο Υγείας.

Στην απεργία συμμετέχουν και οι Φαρμακευτικοί Σύλλογοι Αττικής, Πειραιά και Θεσσαλονίκης και καλούν τους πολίτες να εξυπηρετούνται από τα διημερεύοντα και διανυκτερεύοντα φαρμακεία.

Επίσης, στην αυριανή κινητοποίηση συμμετέχουν και οι οδοντίατροι όλης της χώρας ύστερα από απόφαση του Δ.Σ. της Ελληνικής Οδοντιατρικής Ομοσπονδίας.

Στο μεταξύ, χωρίς οδοντιατρική περίθαλψη μένουν ουσιαστικά οι ασφαλισμένοι δημόσιοι υπάλληλοι, όπως αναφέρει ο Οδοντριατρικός Σύλλογος Αττικής, σύμφωνα με την τελευταία απόφαση του ΟΠΑΔ που δίνει το δικαίωμα συνταγογράφησης μόνο σε συμβεβλημένους οδοντιάτρους.

Μεγάλες αναμένεται, επίσης, να είναι οι ελλείψεις υλικών στα δημόσια νοσοκομεία εάν τα νοσοκομεία δεν εφαρμόσουν άμεσα τις διαδικασίες που θεσπίζονται με το Προεδρικό Διάταγμα 113/2010 περί έγκρισης κάθε δαπάνης στον ευρύτερο δημόσιο τομέα.

Αυτό επισημαίνουν σε ανακοίνωσή τους οι εταιρίες Διαγνωστικών Αντιδραστηρίων και Ιατροτεχνικού Εξοπλισμού μέλη του Συνδέσμου Ελλήνων Προμηθευτών Επιστημών και Υγείας.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε