Πέμπτη, 28 Μαρ.
19oC Αθήνα

Χωρίς καν να ανακοινωθούν τα μέτρα ετοιμάζονται να παραλύσουν τη χώρα με απεργίες

Χωρίς καν να ανακοινωθούν τα μέτρα ετοιμάζονται να παραλύσουν τη χώρα με απεργίες

Γιατροί, δικαστικοί, πανεπιστημιακοί, αστυνομικοί, ΗΣΑΠ, ΜΕΤΡΟ και ΤΡΑΜ, όλοι στο χορό των κινητοποιήσεων! Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η χώρα!

Χάος φαίνεται πως θα επικρατήσει τις επόμενες ημέρες στη χώρα με κινητοποιήσεις σε όλους τους κλάδους κι ακόμα δεν έχουν καν ανακοινωθεί τα μέτρα συνολικού ύψους 11,65 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Η αρχή έγινε με τους δικαστικούς που βγήκαν στους δρόμους και συγκεκριμένα διαμαρτυρήθηκαν έξω από τον Άρειο Πάγο. Οι δικαστικοί αντιδρούν στις περικοπές των μισθών τους και απειλούν με αποχή από τα καθήκοντά τους.

Στις περικοπές αντιδρούν και τα Σώματα Ασφαλείας τα οποία ξεκίνησαν επίσης κινητοποιήσεις. Το μεσημέρι της Τετάρτης, αστυνομικοί κρέμασαν ένα πανό έξω από τη ΓΑΔΑ με το οποίο σήμαναν την έναρξη των διαμαρτυριών τους. Στη συνέχεια, συγκεντρώθηκαν έξω από το Μέγαρο Μαξίμου με πανό στα χέρια.

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΠΡΩΤΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΕΝΣΤΟΛΩΝ

Μάλιστα, οι αστυνομικοί χωρίς να έχει γίνει ακόμα γνωστό προετοιμάζουν μία κίνηση που θα συζητηθεί νωρίς το πρωί της Πέμπτης μάλλον στον αρχαιολογικό χώρο της Ακρόπολης, ενώ εν συνεχεία θα έχουν συνάντηση με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα.

Για το απόγευμα πάντως προγραμματίζουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Παναθηναϊκό Στάδιο.

Στον πυρετό των κινητοποιήσεων “μπαίνουν” και οι γιατροί. Ειδικότερα οι γιατροί αποφάσισαν να πραγματοποιήσουν 24ωρη απεργία στις 12 Σεπτεμβρίου οπότε και τα νοσοκομεία θα παγώσουν και θα λειτουργούν με προσωπικό ασφαλείας. Επίσης από τις 17 Σεπτεμβρίου θα γίνει πανελλαδική επίσχεση εργασίας ενώ στις 6 Οκτωβρίου έχει προγραμματισθεί Πανελλαδικό συλλαλητήριο. Οι γιατροί αντιδρούν έτσι στην απόφαση της κυβέρνησης να μειώσει τα ειδικά μισθολόγια και ειδικά αυτά των γιατρών ακόμη και κατά 18%.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗ ΣΧΕΤΙΚΗ ΕΙΔΗΣΗ

Και οι πανεπιστημιακοί αντιδρούν στις περικοπές των μισθών τους απειλώντας να “τινάξουν στον αέρα” την εξεταστική του Σεπτεμβρίου. Συγκεκριμένα, οι μειώσεις στους μισθούς των πανεπιστημιακών θα αγγίξουν το 17,5%, γεγονός που έχει ξεσηκώσει τον κλάδο και απειλούν με απεργίες.

Σαν να μην ήταν όλα αυτά αρκετά, σε αγωνιστική ετοιμότητα είναι και οι εργαζόμενοι σε Μετρό, ΗΣΑΠ και ΤΡΑΜ εξαιτίας του πακέτου των μέτρων που θα ανακοινωθεί από την κυβέρνηση. Οι εργαζόμενοι δηλώνουν κατηγορηματικά αντίθετοι με το νέο «χαράτσι», που όπως αναφέρουν, ετοιμάζει η κυβέρνηση στις τιμές των εισιτηρίων με αυξήσεις κατά 25% από τις αρχές του 2013 και σημειώνουν, ότι ήρθε πλέον η ώρα η κυβέρνηση και η τρόικα να βρουν απέναντί τους όλους τους εργαζόμενους για να δώσουν τη δική τους απάντηση.

Το μόνο σίγουρο είναι πως η χώρα πρόκειται κυριολεκτικά να παραλύσει τις επόμενες ημέρες!

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε