Τετάρτη, 24 Απρ.
23oC Αθήνα

Χωρίς κατηγορούμενους και δικηγόρους η δίκη για τους “Πυρήνες”

Χωρίς κατηγορούμενους και δικηγόρους η δίκη για τους “Πυρήνες”

Απόφαση για συνέχιση της δίκης χωρίς κατηγορούμενους και δικηγόρους πήρε το τριμελές Εφετείο. Την Παρασκευή εξετάζονται οι πρώτοι μάρτυρες.

Απόφαση να προχωρήσει την εκδίκαση για την υπόθεση της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς, θεωρώντας ωσεί παρόντες τους απόντες κατηγορούμενους και χωρίς δικηγόρους, έλαβε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων. Σύμφωνα με αυτή την απόφαση “το δικαστήριο θεωρεί παρελκυστική την τακτική των κατηγορουμένων και αναφέρει ότι με τις ενέργειές τους προβαίνουν σε καταχρηστική άσκηση του δικαιώματός τους να έχουν δικηγόρο της επιλογής τους με απώτερο στόχο την αδυναμία εκδίκασης της υπόθεσης”. Στην απόφασή του το δικαστήριο έλαβε υπόψη του και το γεγονός της επικείμενης λήξης του 18μήνου ορίου προφυλάκισης για κάποιους από τους κατηγορουμένους.

Η απόφαση του δικαστηρίου σχολιάστηκε αρνητικά από παριστάμενους στο δικαστήριο, οι οποίοι έκαναν λόγο για “στρατοδικείο”.

Οι συνήγοροι των κατηγορουμένων αρνήθηκαν να τους εκπροσωπήσουν, έχοντας διορισθεί αυτεπάγγελτα από το δικαστήριο και λέγοντας ότι δεν είναι υπάλληλοι του δικαστηρίου και δεν μπορούν να παρίστανται από την στιγμή που δεν το επιθυμούν οι πελάτες τους.

Η δίκη συνεχίστηκε με την ανάγνωση του κατηγορητηρίου από τον εισαγγελέα έδρας. Η διαδικασία θα επαναληφθεί την Παρασκευή με την εξέταση των πρώτων μαρτύρων.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε