Τετάρτη, 24 Απρ.
24oC Αθήνα

Χωρίς περικοπές μισθών το προσχέδιο του προϋπολογισμού

Ο  Γ. Παπακωνσταντίνου σε συνέντευξή του αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο ενίσχυσης των χαμηλοσυνταξιούχων απο το 2011. Διαβεβαιώνει οτι δεν θα γίνουν περικοπές μισθών στο δημόσιο. Δεν θα περιλαμβάνει περικοπές μισθών το προσχέδιο του προϋπολογισμού, που ανακοινώνεται τη Δευτέρα, σύμφωνα με τη συνέντευξη του υπουργού Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου στην εφημερίδα Το Βήμα της Κυριακής.

Ο κ. Παπακωνσταντίνου αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο ενίσχυσης των χαμηλοσυνταξιούχων απο το 2011. “Ο ίδιος ο Πρωθυπουργός ζήτησε – και αυτό θα γίνει- η πρώτη ομάδα που θα ενισχυθεί μόλις το επιτρέψει ο κρατικός Προϋπολογισμός να είναι οι χαμηλοσυνταξιούχοι. Η προσπάθειά μας είναι να υλοποιήσουμε τη δέσμευση του Πρωθυπουργού το συντομότερο δυνατόν” είπε ο κ. Παπακωνσταντίνου.

Σε ό,τι αφορά το μισθολόγιο των δημοσίων υπαλλήλων ο υπουργός οικονομικών τονίζει οτι οι τελικές προτάσεις θα γίνουν γνωστές στα τέλη του 2010 και ότι ο διάλογος με την ΑΔΕΔΥ θα είναι συνεχής.

Ο κ. Παπακωνσταντίνου προβλέπει ανάπτυξη το 2012 “μετά την πρώτη διετία σταθεροποίησης με το μέρισμα της αναπτυξης να πηγαίνει σε όσους έκαναν τις μεγαλύτερες θυσίες”.

Τέλος, υποστήριξε ότι το επιχείρημα (της ΝΔ) «του μηδενισμού των ελλειμμάτων μόνο με ανάπτυξη και αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας είναι παραμύθι για μικρά παιδιά» ενώ κατηγόρησε την κυβέρνηση Καραμανλή ότι «φρόντισαν να θεωρείται η Ελλάδα ο πιο αναξιόπιστος συναλλασσόμενος στην ευρωζώνη».

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε