Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

Χωρίς πετρέλαιο θέρμανσης – Ραντεβού Στουρνάρα με πρατηριούχους που απειλούν με εμπάργκο

Χωρίς πετρέλαιο θέρμανσης – Ραντεβού Στουρνάρα με πρατηριούχους που απειλούν με εμπάργκο

Η συνάντηση με τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα που θα έχουν στις 12 το μεσημέρι οι εκπρόσωποι των πρατηριούχων προκειμένου θα κρίνει κατά πόσο θα κυλίσει ομαλά η διάθεση του πετρελαίου. Τι λένε στο Newsit πρατηριούχοι.

Μετά την άκαρπη συνάντηση που είχαν το απόγευμα της Παρασκευής με τον υφυπουργό Οικονομικών Γιώργο Μαυραγάνη ζήτησαν να συναντηθούν με τον κ. Στουρνάρα δηλώνοντας παράλληλα ότι θα πραγματοποιήσουν εμπάργκο στη διάθεση πετρελαίου θέρμανσης στην αγορά.

Ουσιαστικά η συνάντηση ορίστηκε… στο και πέντε της διάθεσης του πετρελαίου που ξεκινάει από σήμερα με τιμές κοντά στο 1,40 … για αρχή. Οι τιμές σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των ίδιων των πρατηριούχων θα ξεκινήσουν στην Αθήνα από το 1,35 με 1,37 το λίτρο ενώ στην επαρχία από 1,40 και μπορεί να φτάσει και το 1,42 το λίτρο, δηλαδή τουλάχιστον κατά 35 με 40% πιο ακτιβό από πέρυσι.

Οπως δήλωσε στο Newsit o πρώην Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Βενζινοπωλών Ελλάδας, Δημήτρης Μακρυβέλιος “σήμερα που ξεκινάει η διάθεση του πετρελαίου θέρμανσης δεν υπάρχει σχεδόν καμία παραγγελία σε κανένα πρατήριο και ο λόγος είναι η υψηλή τιμή. Αυτή τη στιγμή το ενδιαφέρον των καταναλωτών είναι μηδενικό. Από τους πρατηριούχους υπάρχει εμπάργκο γιατί το μέτρο της κυβέρνησης είναι καθαρά εισπρακτικό και δε θα πατάξει το λαθρεμπόριο όπως επικαλούνται οι κυβερνώντες. Εγώ εκτιμώ οτι όχι μόνο δε θα παταχθεί το λαθρεμπόριο αλλά θα διογκωθεί ιδιαίτερα με το ναυτιλιακό πετρέλαιο. Αν δε δουλέψουμε φέτος με πετρέλαιο θέρμανσης πολλά πρατήρια που περιμένανε πως και πως τη χειμερινή περίοδο θα αναγκαστούν να κλείσουν. Εγώ σήμερα δε περιμένω να βγει κάτι από τη συνάντηση με τον κύριο Στουρνάρα. Από εκεί και πέρα οι πρατηριούχοι θα συνεδριάσουμε για να δούμε πως θα κλιμακώσουμε τις κινητοποιήσεις μας”.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΙΣΜΗΝΗ ΛΕΝΤΖΟΥ

Διαβάστε επίσης:
Δεν ξεκινά η διανομή πετρελαίου από τη Δευτέρα – Οι πρατηριούχοι απειλούν και ζητούν συνάντηση με τον Στουρνάρα – Οικονομία

Επιστροφή φόρου 0,28 λεπτά το λίτρο για το πετρέλαιο θέρμανσης – Ελλάδα

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε