Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Χωρίς πλοία Φούρνοι, Ικαρία και Φολέγανδρος

Χωρίς πλοία Φούρνοι, Ικαρία και Φολέγανδρος

Κατάσχεση σε 8 πλοία του Γ.Αγούδημου. Οι οφειλές της ναυτιλιακής εταιρείας αναγκάσαν τα πλοία να μείνουν δεμένα στα λιμανία και αρκετά νησιά είναι αποκλεισμένα για μέρες.

500 περίπου ναυτικοί και 50 υπάλληλοι της εταιρείας είναι απλήρωτοι εδώ και μήνες.  Την ίδια ώρα η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας απουσιάζει αφου…βρίσκεται σε προεκλογική περίοδο.

Σύμφωνα με δημοσιέυμα της εφημερίδας το “Εθνός” η Διεύθυνση Θαλασσίων Συγκοινωνιών προσπαθεί να λύση το πρόβλημα με τα αποκλεισμένα νησιά αλλά..πλοία δεν υπάρχουν. Έτσι, Φούρνοι και Ικαρία παραμένουν χωρίς ακτοπλοϊκή σύνδεση για μία εβδομάδα σχεδόν, ενώ με ένα δρομολόγιο παραμένει η Φολέγανδρος.

Οι κατασχέσεις,  έγιναν στα πλοία «Μαρίνα», «Ανθή – Μαρίνα», «Μιλένα», «Τζετ Φέρι Ι», «Ροδάνθη», «Δημητρούλα», «Ρομίλντα» και «Νταλιάνα» για χρέη στον ΟΛΠ, σε εταιρείες πετρελαιοειδών και σε εταιρείες επισκευών.

Οι αναγκαστικές κατασχέσεις φθάνουν περίπου στα 19 εκατ. ευρώ.

Από τους υπαλλήλους 8 βρίσκονται σε διαθεσιμότητα, 3 σε επίσχεση εργασίας και όλοι είναι απλήρωτοι για 3 μήνες. Ενώ και στους ναυτικούς οφείλονται μισθοί 2 ή 3 μηνών.

Και ολά αυτά ενώ τα πλοία  «Μαρίνα», «Ροδάνθη» και «Νταλιάνα» είχαν πάρει τις επιδοτήσεις και εκτελούσαν δρομολόγια όλο το καλοκαίρι, γεμάτα πάντα με επιβάτες και οχήματα.

Σύμφωνα με έγκυρες πηγές, επειδή τα πλοία θα βγουν σε πλειστηριασμό οι ναυτικοί ανέθεσαν σε δικηγόρο να τους εκπροσωπήσει, προκειμένου να διεκδικήσουν να λάβουν πρώτα αυτοί τους οφειλόμενους μισθούς…

Από χθες το απόγευμα, πάντως, κυκλοφόρησε στο λιμάνι πως η εταιρεία του Γερ. Αγούδημου θα κηρύξει πτώχευση.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε