Τρίτη, 23 Απρ.
22oC Αθήνα

Χωρίς πλοία σήμερα όλη η χώρα

Χωρίς πλοία σήμερα όλη η χώρα

Δεμένα στα λιμάνια μέχρι τα μεσάνυχτα της Μ. Τετάρτης θα είναι σήμερα τα πλοία εξαιτίας της 24ωρης απεργίας της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας.

Στο μεταξύ, προβλήματα στις διελεύσεις των πλοίων από τη Διώρυγα της Κορίνθου αναμένεται να υπάρξουν σήμερα και αύριο, καθώς τα πληρώματα των ρυμουλκών απεργούν, αντιδρώντας στην απόφαση της διοίκησης της εταιρείας που εποπτεύεται από το υπουργείο Οικονομικών, να εντάξει τους ναυτεργάτες στο ενιαίο μισθολόγιο που ισχύει για τους δημοσίους υπαλλήλους.

Το σωματείο των πληρωμάτων των ρυμουλκών υποστηρίζει ότι, ενώ η εταιρεία αποδίδει τις κρατήσεις προς το ΝΑΤ και τη φορολογία με βάση τη νομοθεσία για τους ναυτεργάτες, δεν καταβάλει τους μισθούς σύμφωνα με τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας των ναυτικών, αλλά με βάση το ενιαίο μισθολόγιο που ισχύει για τους δημοσίους υπαλλήλους.

Η κινητοποίηση των ναυτικών εντάσσεται στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων κατά του πολυνομοσχεδίου του υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου, το οποίο ψηφίσθηκε την περασμένη εβδομάδα στη Βουλή. Η ΠΝΟ εκτιμά ότι, με το πολυνομοσχέδιο, ισοπεδώνεται το θεσμικό πλαίσιο που ισχύει σήμερα στα πλοία της ακτοπλοΐας (οργανικές συνθέσεις των πλοίων, δεκάμηνη απασχόληση) και ζητά την ανάκλησή του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Στάσεις εργασίας στα Μέσα Μεταφοράς – Πως θα κινηθούν

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε