Πέμπτη, 25 Απρ.
21oC Αθήνα

Χωρίς προβλήματα κορυφώθηκε η έξοδος του Πάσχα – Τη Δευτέρα το πρώτο κύμα επιστροφής

Με καλό καιρό κορυφώθηκε η έξοδος των εκδρομέων από στεριά και θάλασσα, με τις πρώτες εκτιμήσεις να κάνουν λόγο για αύξηση παρά την κρίση.

Περίπου 740.000 αυτοκίνητα πέρασαν συνολιικά από τα διόδια της Αθηνών – Λαμίας και της Αθηνών Κορίνθου, ενώ η τροχαία περιμένει το μεγαλύτερο κύμα της επιστροφής την Δευτέρα και κορύφωση την Τρίτη του Πάσχα.

Σύμφωνα με αξιωματούχο της τροχαίας που μίλησε στη ΝΕΤ μόνο την Μεγάλη Παρασκευή έφυγαν πάνω από 144.00 οχήματα. Μέσω της Αθηνών – Κορίνθου αποχώρησαν 77.500 οχήματα και μέσω της Αθηνών – Λαμίας 66.700 οχήματα. Συνολικά από τη Μ. Δευτέρα έφυγαν από τις πόλεις 740.000 οχήματα. 

Πέρυσι την Μ. Παρασκευή είχαν φύγει μέσω της Αθηνών – Κορίνθου 86.000 οχήματα και μέσω της Αθηνών Λαμίας 54.000.

Άνδρες της τρόχαιας θα βρίσκονται σε κομβικά σημεία των εθνικών οδών ωστόσο μέχρι στιγμής δεν έχουν σημειωθεί μεγάλα προβλήματα πέρα από κάποιες ανασχέσεις στα διόδια τη Μ. Παρασκευή. Στην εθνική οδό Αθηνών-Κορίνθου, δυσκολίες αντιμετώπισαν οι οδηγοί στα διόδια Ζευγολατιού, όπου τα οχήματα σχηματίσαν ουρές ενός χιλιομέτρου, αλλά και στο ύψος του Ξυλόκαστρου όπου η κυκλοφορία διεξάγεται από μία λωρίδα κυκλοφορίας. 

Με μεγάλη πληρότητα απέπλευσαν τα καράβια από τα μεγάλα λιμάνια. Από τον Πειραιά μόνο τη Μ. Παρασκευή είχαμε 22 απόπλοες με 19.977 επιβάτες και 2.060 ΙΧ. Από τη Ραφήνα έφυγαν 15 πλοιά με 8.119 επιβάτες και 1588 οχήματα.

Στο 90% η πληρότητα στα δρομολόγια του ΟΣΕ, όπου προστέθηκαν εκτάκτως δρομολόγια για να καλύψουν τις ανάγκες.

Περίπου 468 πτήσεις και 15 πτήσεις τσάρτερ έφυγαν από το Ελ. Βενιζέλος για προορισμούς του εσωτερικού και του εξωτερικού. Δημοφιλέστεροι προορισμοί εσωτερικού είναι η Κέρκυρα, η Χίος και η Αλεξανδρούπολη, και εξωτερικού η Βαρκελώνη, η Πράγα, το Παρίσι και η Κωνσταντινούπολη.

Διαβάστε επίσης:

Με λιακάδα το Πάσχα των Ελλήνων – Δείτε αναλυτικές προβλέψεις
Το ωράριο των καταστημάτων το Μ. Σάββατο
Συνταγή για την παραδοσιακή μαγειρίτσα!

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε