Παρασκευή, 29 Μαρ.
22oC Αθήνα

Χωρίς ταξί την Πέμπτη η Αθήνα και νέα πορεία στη Βουλή

Ανυποχώρητη η κυβέρνηση, ανυποχώρητοι και οι ιδιοκτήτες ταξί. Η συγκέντρωση στο υπουργείο Μεταφορών ολοκληρώθηκε αλλά υπάρχει νέο ραντεβού την Πέμπτη, στις 17:00, στα γραφεία του ΣΑΤΑ!

Χωρίς κανένα αποτέλεσμα ήταν και η νέα συνάντηση των ιδιοκτητών ταξί με τον γενικό γραμματέα του υπουργείου, Αριστείδη Μπουρδάρα. Η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να προχωρήσει στο άνοιγμα του επαγγέλματος των ταξί, παρά τις αντιδράσεις των αυτοκινητιστών.

Κι εκείνοι, είναι αποφασισμένοι να μην κάνουν βήμα πίσω, απαιτώντας να μην ανοίξει το επάγγελμά τους. Ο πρόεδρος του ΣΑΤΑ, μάλιστα, Θύμιος Λυμπερόπουλος, βγαίνοντας από τη συνάντηση επανάλαβε πως “μόνο πάνω από τα πτώματά μας” θα περάσει το νομοσχέδιο. “Ετοιμαζόμαστε για την τελική μάχη”, είπε.

Οι ιδιοκτήτες ταξί αποχώρησαν από το υπουργείο Μεταφορών, αλλά έδωσαν νέο ραντεβού για τις 17:00 το απόγευμα της Πέμπτης στα γραφεία του ΣΑΤΑ. Από εκεί, θα κάνουν πορεία στο υπουργείο Οικονομικών και τη Βουλή.

Από νωρίς το πρωί της Τετάρτης, οι αυτοκινητιστές συγκεντρώθηκαν μπροστά από το υπουργείο, στο Χολαργό, για να διαμαρτυρηθούν για το άνοιγμα του επαγγέλματός τους.
Ο Θύμιος Λυμπερόπουλος και η αντιπροσωπεία του ΣΑΤΑ βγαίνουν από το υπουργείο μετά τη συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα
Φραστικό επεισόδιο των συγκεντρωμένων με οδηγό λεωφορείου ΚΤΕΛ
ΩΡΑ 13:18 Κλειστή η Μεσογείων καθώς οι ταξιτζήδες αποχωρούν
Μικροένταση επικράτησε όταν οι συγκεντρωμένοι ζήτησαν να αποχωρήσει η ισχυρή αστυνομική δύναμη.


ΩΡΑ 11:15 Ο πρόεδρος του ΣΑΤΑ, Θύμιος Λυμπερόπουλος φτάνει στο υπουργείο Μεταφορών




Φοβούμενη μήπως επαναληφθούν σκηνές του πρόσφατος παρελθόντος, η αστυνομία έχει αναπτύξει ισχυρότατες δυνάμεις και αυτό ήταν που ενόχλησε τους ιδιοκτήτες ταξί.

«Δε θα τους κάνουμε τη χάρη. Θα αγωνιστούμε να κρατήσουμε τη δουλειά μας και το μεροκάματό μας», δήλωσε στο NewsIt ο Παναγιώτης Μαυρίκης, μέλος του ΣΑΤΑ, τονίζοντας πως ο κλάδος οι κινητοποιήσεις θα κλιμακωθούν αν η κυβέρνηση καταθέσει το νομοσχέδιο.

Μπροστά στο υπουργείο έχουν ήδη φτάσει για να διαμαρτυρηθούν και οι εργαζόμενοι στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς που σήμερα, όπως και οι ταξιτζήδες, κάνουν 24ωρη απεργία. Όταν αποχώρησαν από εκεί, κατευθύνθηκαν στο Σύνταγμα.
Εργαζόμενοι στην ΕΘΕΛ έκαναν μηχανοκίνητη πορεία από το κέντρο, στο υπουργείο Μεταφορών

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΛΑΜΠΡΟΣ ΧΑΒΕΛΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μαρτύριο και σήμερα στις συγκοινωνίες – Διαβάστε ποιοί θα απεργήσουν

48ωρη απεργία Τετάρτη και Πέμπτη αποφάσισαν οι ταξιτζήδες

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε