Παρασκευή, 29 Μαρ.
16oC Αθήνα

Χωρίς χαρτί ΑΕΙ και ΤΕΙ – Οι φοιτητές εξετάζονται…προφορικά!

Την πολύ σοβαρή καταγγελία κάνει με ανακοίνωση της η ΔΑΠ ΝΔΦΚ η οποία αναφέρει ακόμη πως σε πολλά πανεπιστήμια δεν υπάρχει πετρέλαιο ενώ τα εστιατόρια στις φοιτητικές εστίες κλείνουν το ένα μετά το άλλο.

Οπως κατήγγειλε στο Newsit o γραμματέας της ΔΑΠ Θανάσης Ιωαννίδης ” οι φοιτητές που έχουν ανάγκη δίνουν μάχη για ένα πιάτο δωρεάν φαγητό σε πολλά πανεπιστήμια καθώς η ζήτηση για σίτιση έχει αυξηθεί κατακόρυφα. Για παράδειγμα το εστιατόριο της φοιτητικής εστίας του Εθνικού Μετσόβειου Πολυτεχνείου ειναι κλειστό. Επισης στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης δεν υπάρχει πετρέλαιο με αποτελεσμα οι φοιητητές να κάνουν μάθημα στα αμφιθέατρα με πολικές θερμοκρασίες όταν φυσικά τα μαθήματα δεν αναβάλλονται. Στο ίδιο Πανεπιστήμιο υπάρχει σοβαρό πρόβλημα έλλειψης χαρτιού με αποτέλεσμα οι εξετάσεις μη γίνονται γραπτά αλλά προφορικά”.

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΣΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΤΑΠΕΛΤΗ Η ΔΑΠ ΝΔΦΚ

“Πλέον οι ακυρώσεις μαθημάτων λόγω ψύχους είναι καθημερινότητα, μιας και σε αρκετά Πανεπιστήμια και ΤΕΙ έχει παρατηρηθεί το φαινόμενο να μην υπάρχουν χρήματα ούτε για πετρέλαιο, γεγονός που καθιστά τη διδασκαλία αδύνατη σε περίοδο κακοκαιρίας ακόμα και για Σχολές της Αθήνας όπως το Πάντειο Πανεπιστήμιο. Την ίδια στιγμή οι φοιτητές σε αρκετά Πανεπιστήμια αναγκάζονται να βρίσκονται σε αμφιθέατρα δίχως θέρμανση, ακόμα και όταν το θερμόμετρο δείχνει -5 βαθμούς Κελσίου ενώ οι εξετάσεις πλέον γίνονται προφορικά, διότι δεν υπάρχει χαρτί προκειμένου να δοθούν γραπτώς.

Όμως ο εξευτελισμός των φοιτητών δε σταματάει εδώ. Η ζήτηση για σίτιση και στέγαση λόγω της οικονομικής κρίσης έχει αυξηθεί κατακόρυφα, και η υποχρηματοδότηση σε συνδυασμό με τις πολιτικές επιλογές της κας. Διαμαντοπούλου και των αυτόκλητων υποστηρικτών του έργου της που θυσιάζουν τα πάντα για την επικοινωνιακή προβολή τους, έχουν μετατρέψει την κοινωνική αλληλεγγύη των ιδρυμάτων σε διαδικασία ταπείνωσης των φοιτητών. Είναι ενδεικτικό πως μέχρι σήμερα έχουν καταγραφεί περιπτώσεις όπου μεταξύ άλλων το φαγητό δεν επαρκεί για όλους όσους δικαιούνται να φάνε δωρεάν, γεγονός που έχει καταστήσει κυριολεκτικά σε «μάχη» την προσπάθεια των φοιτητών για ένα δωρεάν γεύμα τα φοιτητικά εστιατόρια να παραμένουν κλειστά επειδή οι υπάλληλοι είναι απλήρωτοι, ή για διάφορους γραφειοκρατικούς λόγους και ενδεικτικά αναφέρουμε το εστιατόριο της Φοιτητικής Εστίας του Εθνικού Μετσόβειου Πολυτεχνείου, στο οποίο η λέσχη παραμένει κλειστή με αποτέλεσμα δεκάδες φοιτητές που δεν έχουν οικονομική ευχέρεια να στερούνται έστω αυτή τη βοήθεια.

Όμως η κατάσταση απελπισίας στην οποία οδηγούμαστε δε σταματά εδώ. Τα ίδια αν όχι και χειρότερα συμβαίνουν και στο κομμάτι της στέγασης. Εστίες κατειλημμένες από άσχετους με το φοιτητικό χώρο ανθρώπους, κτίρια σε κακή κατάσταση λόγω έλλειψης προμηθειών και προσωπικού, ξενοδόχοι που δεν δέχονται φοιτητές διότι οι συμβάσεις έχουν λήξει και χιλιάδες φοιτητές να παρακαλούν κυριολεκτικά για ένα δωρεάν κρεβάτι συμπληρώνουν μία λίστα της ντροπής, η οποία δυστυχώς δεν έχει τέλος…

Ως ΔΑΠ-ΝΔΦΚ λέμε ως εδώ.Οι Έλληνες φοιτητές και σπουδαστές δεν αντέχουμε άλλο” καταλήγει η ανακοίνωση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Κοινή προσφυγή πανεπιστημίων στο ΣτΕ κατά του Νόμου Πλαίσιο

Αδιέξοδο στα Πανεπιστήμια – Απειλούν με παραιτήσεις οι πρυτάνεις

Αλλάζουν όλα στις Πανελλαδικές


Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε