Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Χωρισμένοι στα δυο οι Αγανακτισμένοι για τους Αστυνομικούς

Οι Αγανακτισμένοι της… κάτω πλευράς τους αποδοκίμασαν με το σύνθημα: “πρώτα μας χτυπάτε, τώρα μας γελάτε;”, αλλά εκείνοι που βρίσκονται μπροστά από τον Άγνωστο, τους “αγκάλιασαν”.

Πυροσβέστες, αστυνομικοί, λιμενικοί ξεκίνησαν από την Παλαιά Βουλή για να φτάσουν μέχρι την πλατεία Συντάγματος. Μόνο που εκεί, είδαν την… πόρτα των Αγανακτισμένων κλειστή! Όχι όλοι βέβαια…
ΩΡΑ 20:19 Οι Αγανακτισμένοι της... κάτω πλατείας σχηματίζουν ανθρώπινη αλυσίδα μόλις οι Αστυνομικοί φτάνουν στην πλατεία
Οι Αστυνομικοί, που δεν φώναξαν κανένα σύνθημα φτάνοντας στο Σύνταγμα, αποδοκιμάστηκαν έντονα από τους Αγανακτισμένους της… “κάτω” πλατείας, με το… γνώστο εις βάρος τους σύνθημα και το “πρώτα μας χτυπάτε, τώρα μας γελάτε;”. Δε συνέβη όμως το ίδιο και με τους Πυροσβέστες, οι οποίοι καταχειροκροτήθηκαν από τον κόσμο.

Όταν οι Αστυνομικοί έφτασαν στην επάνω πλευρά της πλατείας, μπροστά στο μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη, οι Αγανακτισμένοι τους αποθέωσαν και φώναξαν μαζί τους συνθήματα.
ΩΡΑ 20:44 Αντίθετα τα πράγματα όταν οι Αστυνομικοί έφτασαν μπροστά από τη Βουλή. Οι... πάνω Αγανακτισμένοι, τους υποδέχτηκαν θερμά
Περίπου στις 21:20 οι ένστολοι αποχώρισαν από την πλατεία Συντάγματος.

Ένστολη διαμαρτυρία αστυνομικών, λιμενικών και πυροσβεστών
Διαμαρτύρονται για το “ψαλίδισμα” που έχουν υποστεί οι μισθοί τους και για την εικόνα εξαθλίωσης που παρουσιάζουν τα σώματα ασφαλείας  λόγω των οικονομικών περικοπών. Εκπρόσωποι των σωμάτων Ασφαλείας δήλωσαν στο Newsit πως η κατάσταση δεν πάει άλλο καθως οι νέες περικοπές σε μισθούς και επιδόματα που εξαγγέλθηκαν τους οδηγεί στην εξαθλίωση.
Οι βουλευτές του ΛΑΟΣ, Άδωνις Γεωργιάδης και Θανάσης Πλεύρης στη συγκέντρωση των ένστολων





Οι ένστολοι συγκεντρώθηκαν στην Παλαιά Βουλή στην πλατεία Κλαυθμώνος και στη συνέχεια έκαναν πορεία προς το υπουργείο Οικονομικών και τη Βουλή.

Eμπνευσμένο το σύνθημα αν μη τι άλλο...
Συγκεντρωμένοι οι αστυνομικοί που διαμαρτύρονται για τις περικοπές στους μισθούς τους
Οχι σε άλλες περικοπές λένε οι αστυνομικοί

Εντωμεταξύ δύο μέρες μετά την αυστηρή προειδοποίηση του υπουργού Εθνικής Άμυνας, Πάνου Μπεγλίτη, ότι η κυβέρνηση δεν θα επιτρέψει τη λειτουργία συνδικαλιστικών σωματείων στις Ένοπλες Δυνάμεις, οι ενώσεις των εν ενεργεία στρατιωτικών, αλλά και των αποστράτων αξιωματικών αναμένεται να αγνοήσουν τις “συστάσεις” του υπουργού τους και να κατέβουν στο δρόμο μαζί με τους αστυνομικούς, τους λιμενικούς και τους πυροσβέστες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ο Στρατός κατεβαίνει στο δρόμο

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε