Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Χρήσιμες συμβουλές για φθηνές αγορές σχολικών ειδών

Το ΚΕΠΚΑ παρέχει χρήσιμες συμβουλές για σωστές και ευχάριστες αγορές σχολικών ειδών, που συνοψίζονται στη συζήτηση με το παιδί για το τι είναι χρήσιμο προς αποφυγή της υπερκατανάλωσης.

Λίγο πριν την επιστροφή στα θρανία, οι γονείς καλούνται για ακόμη μία φορά να ανταποκριθούν στα έξοδα της νέας σχολικής χρονιάς. Όπως αναφέρει το Κέντρο Προστασίας Καταναλωτών (ΚΕ.Π.ΚΑ.), τα σχολικά είδη έχουν ένα σημαντικό κόστος και πολλές φορές, επιβαρύνουν αρκετά τον οικογενειακό προϋπολογισμό.

Πέραν του κόστους, το ΚΕ.Π.ΚΑ. τονίζει ότι στην επιλογή των σχολικών ειδών πρέπει να λαμβάνεται υπόψη και μία άλλη παράμετρος, που είναι η ασφάλεια των σχολικών ειδών και αν αυτά πληρούν τις προϋποθέσεις, που θέτει το διδακτικό προσωπικό, ώστε να γίνεται καλύτερα και ευκολότερα η διεργασία της μάθησης, στο σχολείο και στο σπίτι.

Στο πλαίσιο αυτό, παρέχει χρήσιμες συμβουλές για σωστές και ευχάριστες αγορές σχολικών ειδών, που συνοψίζονται στη συζήτηση με το παιδί για το τι είναι χρήσιμο προς αποφυγή της υπερκατανάλωσης, καθώς και στην τήρηση του καταλόγου, που συστήνει το σχολείο με τα απαραίτητα. Όπως επισημαίνεται, η έρευνα αγοράς και η σύγκριση τιμών για το ίδιο είδος είναι απαραίτητη. Αξίζει να σημειωθεί ότι από έρευνες του ΚΕ.Π.ΚΑ. προκύπτουν συχνά σημαντικές αποκλίσεις τιμών από κατάστημα σε κατάστημα.

Ιδιαίτερα, σε κάποια προϊόντα, όπως μολύβια, στυλό, γόμες, κ.α. είναι πολλές φορές πιο οικονομικό οι γονείς να αγοράζουν συσκευασίες, που περιέχουν παραπάνω από ένα τεμάχιο, αρκεί να είναι σίγουροι ότι θα τα χρησιμοποιηθούν.

Επίσης, το ΚΕ.Π.ΚΑ. υπογραμμίζει ότι πρέπει να αποφεύγεται η αγορά σχολικών ειδών που μοιάζουν με τρόφιμα, καθώς και σχολικών ειδών που μυρίζουν σαν τρόφιμα (σβύστρες κ.λ.π.). Οι μυρωδιές προέρχονται από χημικές αρωματικές ουσίες, που, ίσως, αποδειχθούν ακατάλληλες.

“Η ασφάλεια των σχολικών ειδών πρέπει να είναι το κυρίαρχο κριτήριο για την άγορά τους” σημειώνει το ΚΕ.Π.ΚΑ..

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε