Πέμπτη, 28 Μαρ.
23oC Αθήνα

Χριστούγεννα 2016: Μπαζάρ για καλό σκοπό!

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Τα χριστουγεννιάτικα μπαζάρ έχουν ήδη αρχίσει σε όλη την Ελλάδα. Παρακάτω παρατίθενται ορισμένα, που θα πραγματοποιούνται σήμερα και αφορούν διοργανώσεις, όπου τα χρήματα θα πάνε για καλό σκοπό.

Αδέσποτα Ζώα
 
Όπως κάθε χρόνο, εδώ και τριάντα χρόνια, πραγματοποιείται και φέτος το χριστουγεννιάτικο παζάρι του ΣΠΑΖ, του Συλλόγου Προστασίας Αδέσποτων Ζώων. Από τις 10 το πρωί ως τις 5 το απόγευμα ο σύλλογος καλεί όλο τον κόσμο στην αίθουσα εκδηλώσεων του δήμου Ελληνικού-Αργυρούπολης, δίπλα στο Μητροπολιτικό Ιατρείο Ελληνικού.
Εκεί μπορεί κανείς να βρει χειροτεχνήματα, να παίξει τόμπολα, να πάρει μέρος στη λοταρία και να δει κάποιους από τους σκύλους και τις γάτες του ΣΠΑΖ που ψάχνουν σπίτι. Στο μπαζάρ συμμετέχουν το Σωματείο Γονέων Κηδεμόνων & Φίλων Ατόμων με Αναπηρίες «Ο ΕΡΜΗΣ», το κέντρο ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης αφιερωμένο στο γαϊδουράκι “η Γαϊδουροχώρα”, η Εθελοντική Δασοπροστασία Νοτίου Υμηττού και οι οργανώσεις Save A Greek Stray και Make A Wish .
 
Κρατούμενες των Γυναικείων Φυλακών Θήβας
 
To ξεblogάρισμα για ένατη συνεχή χρονιά διοργανώνει στο κτίριο του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων (Ερμού 134), το χριστουγεννιάτικο μπαζάρ και τη λαχειοφόρο του, για την ενίσχυση των παιδιών έως 3 ετών, που ζουν με τις φυλακισμένες μητέρες τους, και των άπορων κρατουμένων στις γυναικείες φυλακές Ελαιώνα Θήβας.
 
Στόχος είναι, με τα έσοδα της φετινής λαχειοφόρου, να οργανωθούν και να προταθούν δράσεις δημιουργικής απασχόλησης για τα παιδιά και τις μητέρες στη φυλακή. Με τη συνδρομή του κόσμου έχουν συλλεχθεί μία σειρά αξιόλογων δώρων όπως: μαθήματα, εισιτήρια, θεραπευτικές συνεδρίες, γεύματα, διαμονή σε ξενώνες, χειροποίητα αντικείμενα, βιβλία, κοσμήματα και καλλυντικά κ.ά.
 
Το ωράριο του μπαζάρ είναι από τις 11.00 ως τις 18.00. Παράλληλα, θα συλλέγονται μωρομάντηλα, αφρόλουτρα, σαμπουάν, χαρτί υγείας και τηλεκάρτες.
 
Ίδρυμα Χατζηκώνστα
 
Στο πλαίσιο των χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων που ξεκινούν σήμερα Πέμπτη από το δήμο Χαλανδρίου, θα πραγματοποιείται μπαζάρ με χειροποίητα αντικείμενα από το Ίδρυμα Χατζηκώνστα στην πλατεία Χαλανδρίου σήμερα και 17-18 Δεκεμβρίου. Τα έσοδα θα διατεθούν για τις ανάγκες του Ιδρύματος. Επίσης, το μπαζάρ του Ιδρύματος θα φιλοξενηθεί και 16-18 Δεκεμβρίου στο εμπορικό κέντρο Γκόλντεν Χολ στο Μαρούσι.
 
 
“Μαζί για το Παιδί”
 
 
Το Σάββατο 17 Δεκεμβρίου από τις 11.00-14.00 θα συγκεντρώνονται ρούχα και παιχνίδια, για παιδιά της οργάνωσης “Μαζί για το Παιδί”, στο εμπορικό κέντρο The Mall Athens στο Μαρούσι.
Επίσης, η εταιρεία Apivita διοργανώνει χριστουγεννιάτικο παζάρι στις εγκαταστάσεις της στο Μαρκόπουλο. Τα προϊόντα της θα διατίθενται με 70% έκπτωση, ενώ με κάθε αγορά στο μπαζάρ, η Apivita θα προσφέρει το 10% των εσόδων στο “Μαζί για το Παιδί”.
 
“Χαμόγελου του Παιδιού”
 
Τα μπαζάρ του “Χαμόγελου του Παιδιού”, μπορεί κανείς να τα βρει σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας, όπως στην Αθήνα (Μαρούσι, ‘Αγιο Δημήτριο, Π. Φάληρο), τη Θεσσαλονίκη, την Αλεξανδρούπολη, τη Χρυσούπολη, την Αριδαία, την Καστοριά, την Καβάλα, τη Δράμα, τις Σέρρες, τα Ιωάννινα, την Πρέβεζα, την ‘Αρτα, τη Χαλκίδα, την Πάτρα, την Κόρινθο, την Καλαμάτα, τη Σπάρτη, την Τρίπολη, το Αίγιο, τον Πύργο, τη Μεγαλόπολη, τα Τρίκαλα, την Κέρκυρα, το Αργοστόλι, τα Χανιά, το Ρέθυμνο, το Ηράκλειο και τη Ρόδο. Γιορτινές πρωτότυπες κατασκευές, χριστουγεννιάτικα είδη και στολίδια, δώρα για μικρούς και μεγάλους που δημιούργησαν οι εργαζόμενοι και οι εθελοντές των Εθελοντικών Δημιουργικών Εργαστηρίων του οργανισμού για τη στήριξη των παιδιών.
 
Αναλυτικά σε ποιες περιοχές πραγματοποιούνται τα χριστουγεννιάτικα μπαζάρ του “Χαμόγελου”: http://www.hamogelo.gr/gr/el/ta-nea-mas/christougenniatika-bazaars-apo-to-chamogelo-tou-paidiou-4/

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ
 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε