Τρίτη, 19 Μαρ.
19oC Αθήνα

Χριστούγεννα 2016 στην Αθήνα: Εκδηλώσεις για μικρούς και μεγάλους

Χριστούγεννα 2016 στην Αθήνα: Εκδηλώσεις για μικρούς και μεγάλους

Άρχισε πλεόν και επίσημα η αντίστροφη μέτρηση για τα Χριστούγεννα 2016 και την Πρωτοχρονιά 2017. Όλοι οι δήμοι της χώρας ανακοινώνουν τις εορταστκές τους εκδηλώσεις. Δείτε το πρόγραμμα χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων στην Αθήνα..

Χριστούγεννα 2016… Μία αγαπημένη περίοδος για μικρούς και μεγάλους. Άρχισε πλέον και επίσημα η εορταστική περίοδος με εκδηλώσεις στην Αθήνα και σε πολλούς Δήμους της χώρας. Ένας παραμυθένιος προορισμός στην καρδιά της πόλης που μας προσκαλεί να γίνουμε για λίγες μέρες όλοι παιδιά, να αφεθούμε στη μαγεία των γιορτών και να πιστέψουμε στα θαύματα. Τέσσερις φορές και έναν καιρό στο κέντρο της Αθήνας κατασκευάζονται τα πιο όμορφα Χριστούγεννα του κόσμου και τα παραμύθια γίνονται πραγματικότητα. Έως και τις 2 Ιανουαρίου 2017, το «The Christmas Factory» θα βρίσκεται στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων και θα περιμένει μικρούς και μεγάλους με νέες εκπλήξεις, απίθανες προτάσεις για παιχνίδι και πολλά δώρα.

«The Christmas Factory», ένας θεσμός της πόλης πλέον που έχει βάλει την Αθήνα τα τελευταία 4 χρόνια ανάμεσα στους κορυφαίους προορισμούς για την περίοδο των Χριστουγέννων καθώς καταφέρνει να ενώνει το κομμάτι της ποιοτικής ψυχαγωγίας με την αληθινή διασκέδαση με πρωταρχικό στόχο η μοναδική αυτή εμπειρία να είναι προσιτή σε όλους. Κάθε χρόνο υποδέχεται μικρούς και μεγάλους επισκέπτες που καταφθάνουν από κάθε γωνιά της Ελλάδας και υπόσχεται κι αυτή τη φορά να ανατρέψει κάθε αρνητική διάθεση γεμίζοντας μας με θετική ψυχολογία και χαρά. Kι επειδή τα Χριστούγεννα είναι η γιορτή της αγάπης, η γιορτή που μας φέρνει πιο κοντά και μας κάνει να βλέπουμε και να αφουγκραζόμαστε τις ανάγκες κάποιων συνανθρώπων μας, το TCF θα δώσει και φέτος την ευκαιρία στους μικρούς και μεγάλους επισκέπτες του να κάνουν ένα δώρο σε κάποιον «φίλο» ή «φίλη» που δεν έχουν γνωρίσει και που χωρίς αμφιβολία θα το χαρεί πολύ! Συνεργάζεται με την Φλόγα, το Χαμόγελο του Παιδιού και τα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος.

Πρόγραμμα χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων έως τις 4 Ιανουαρίου 2017, ανακοίνωσε ο Δήμος της Αγίας Παρασκευής. Όπως αναφέρει μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος της πόλης Γιάννης Σταθόπουλος: «Οι εκδηλώσεις είναι αποτέλεσμα συλλογικής προσπάθειας του Δήμου μέσω της Αντιδημαρχίας Παιδείας και Πολιτισμού, με τη συμμετοχή όλων των Συλλόγων και φορέων της πόλης, του Πολιτιστικού και Αθλητικού Οργανισμού, των Παιδικών Σταθμών και της Δημοτικής Βιβλιοθήκης, μεταδίδουν τον παλμό και τη χαρά της γιορτής στις στολισμένες πλατείες και δρόμους, σε ανοιχτούς και κλειστούς χώρους της πόλης μας.

Δείτε εδώ το αναλυτικό πρόγραμμα των εκδηλώσεων για τα Χριστούγεννα 2016 στην Αγία Παρασκευή.

Με τον τίτλο «Ήθη & έθιμα του Δωδεκαήμερου και γιορτές από τα βάθη του χρόνου» έως και 5 Ιανουαρίου 2017, θα διεξαχθούν 150 δράσεις, δρώμενα & εκδηλώσεις στο Δήμο Γαλατσίου.

Στην προαναγγελία των εκδηλώσεων, ο Δήμος κάνει λόγο για: «ήθη & έθιμα, εισηγήσεις & παρουσιάσεις, μουσικές συναυλίες & μουσικές εκδηλώσεις, θεατρικές παραστάσεις ενηλίκων και παιδιών, δημιουργικά εργαστήρια για μικρούς και μεγάλους, γιορτινές αφηγήσεις και δραματοποιήσεις παραμυθιών, κουκλοθέατρο και παραστάσεις Καραγκιόζη, δράσεις & γιορτές για μικρούς και μεγάλους, παραστάσεις όπερας & διαδραστικά παιχνίδια, παραδοσιακά γλέντια & κάλαντα, δημοπρασίες & κληρώσεις δώρων, χοροί & κεράσματα, διαγωνισμοί & χορωδίες, μαγικά & φωτιές, εικαστική έκθεση ζωγραφικής με θέμα τα Χριστούγεννα & το τρενάκι των γιορτών που θα κυκλοφορεί για δεκαπέντε ημέρες σε όλη την πόλη».

Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις έχει προγραμματίσει ο δήμος Γαλατσίου.Διαβάστε το αναλυτικό πρόγραμμα.

Εκδηλώσεις για τα Χριστούγεννα 2016 και από τον Δήμο Νέου Ηρακλείου. Όπως αναφέρει ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής «η αρχή γίνεται με το άναμμα του χριστουγεννιάτικου δέντρου του Δήμου, το Σάββατο 10 Δεκεμβρίου, στις 19.30, στην κεντρική πλατεία της πόλης μας, υπό τους ροκ ήχους της συναυλίας των Λάκη Παπαδόπουλου και Γιάννη Γιοκαρίνη. Την ίδια ημέρα, συμμετέχοντας στον τηλεμαραθώνιο της UNICEF, που φέτος είναι αφιερωμένος στην εξάλειψη της παιδικής φτώχειας, ο Δήμος θα φιλοξενήσει τον «κουμπαρά» της δράσης για να μπορούν – όσοι μπορούν – να προσφέρουν για τον συγκεκριμένο σκοπό.

Το καλλιτεχνικό πρόγραμμα των ημερών συμπληρώνουν ακόμα δύο συναυλίες με: τους Αλχημιστές στις 26 Δεκεμβρίου ώρα 20.00 και τους C-Real, παρέα με την Τάνια Κικίδη, στις 30 Δεκεμβρίου ώρα 20.00, αμφότερες στο θεατράκι της κεντρικής πλατείας της πόλης». Επίσης, από τις 22 Δεκεμβρίου έως τις 2 Ιανουαρίου της νέας χρονιάς, στην κεντρική πλατεία στήνεται το Χωρίου του Άγιου Βασίλη με καθημερινό πρόγραμμα (πρωί και απόγευμα) και πολλές εκπλήξεις για τα μικρά παιδιά.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε