Πέμπτη, 28 Μαρ.
21oC Αθήνα

Χριστούγεννα σε όλο τον κόσμο – Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού – Φαντασμαγορικές εικόνες

– Αναβιώνουν τα ήθη και έθιμα σε όλη τη χώρα παρά τις δύσκολες εποχές
– Βροχερός ο καιρός και με υψηλές θερμοκρασίες – Με τι καιρό θα γίνει η επιστροφή των εκδρομέων
– Παραμένουν τα σοβαρά προβλήματα σε όλη την Ευρώπη από την κακοκαιρία
– Εικόνες από τον εορτασμό των Χριστουγέννων σε όλον τον κόσμο

Το μήνυμα της “Γέννησης” του Θεανθρώπου γεμίζει ελπίδα τις καρδιές των Χριστιανών σε όλο τον κόσμο, μέσα σε μία πραγματικότητα από την οποία δεν λείπουν τα προβλήματα – τόσο τα προσωπικά όσο και αυτά της οικονομικής κρίσης που όλοι αντιμετωπίζουμε. Η αγάπη, η αλληλεγγύη, η βοήθεια στον συνάνθρωπο είναι σε δύσκολους καιρούς αξίες πιο επίκαιρες από ποτέ και η μόνη σωτηρία στα δύσκολα.

Δύσκολα τα φετινά Χριστούγεννα για τους Έλληνες, τα δυσκολότερα εδώ και δεκαετίες. Αυτό καθρεφτίστηκε και στο κλίμα στην αγορά με μειωμένο τζίρο και ψώνια μόνο για τα απαραίτητα. Μάλιστα, πολλοί ήταν εκείνοι που δεν είχαν ούτε τα απαραίτητα και για το λόγο αυτό σπεύδουν κάθε φορά στις λαϊκές αγορές, για να πάρουν από τα πεταμένα ότι μπορούν να βρουν φαγώσιμο, προκειμένου να επιβιώσουν.

Αυτή είναι η σκοτεινή πλευρά της Ελλάδας, αλλά υπάρχει και η φωτεινή, όπου σε κάθε γωνιά της χώρας γιορτάζουν τα Χριστούγεννα και αναβιώνουν ήθη και έθιμα.

Διαβάστε την είδηση για τα ήθη και έθιμα

Πάντως, φέτος λίγοι ήταν σε σχέση με πέρυσι εκείνοι που αποφάσισαν να επισκεφτούν τις ιδιαίτερες πατρίδες τους λόγω των οικονομικών δυσκολιών. Σε αυτό συνέβαλε και ο καιρός, ο οποίος δεν ήταν χριστουγεννιάτικος. Πάντως, η Τροχαία βρίσκεται επί ποδός και για την επιστροφή των εκδρομέων.

Διαβάστε τα μέτρα της Τροχαίας

Ο καιρός θα παρουσιάσει επιδείνωση απο το απόγευμα της Κυριακής και απο τα βορειοδυτικά. Αναμένονται βροχές και καταιγίδες και χιόνια στα ορεινά της Μακεδονίας και της Ηπείρου. Ισχυροί νοτιάδες θα πνέουν στο Αιγαίο.

Διαβάστε αναλυτικά την πρόγνωση του καιρού απο τη σελίδα του NewsIt

Ο κόσμος γιορτάζει τα Χριστούγεννα

Ολόκληρη η ανθρωπότητα γιορτάζει τη γέννηση του Θεανθρώπου με φαντασμογορικό τρόπο.

Στους Άγιους Τόπους οι πιστοί υποδέχθηκαν σε κλίμα κατάνυξης και συγκίνησης τη γέννηση του Χριστού με την Ιερουσαλήμ και τη Βηθλέεμ να “βουλιάζουν” από περίπου 100.000 επισκέπτες.

Δείτε το εορταστικό κλίμα που επικρατεί στους Άγιους Τόπους

Χριστουγεννιάτικη βουτιά στο ποτάμι του Χάιντ Παρκ στο κεντρικό Λονδίνο

Ψυχρολουσία με τη συνοδεια της γκαίντας

Ο πάπας εκφωνεί το χριστουγεννιάτικο μήνυμα μπροστά σε χιλιάδες πιστούς στην πλατεία του Αγίου Πέτρου στο Βατικανό

Χριστουγεννιάτικη λειτουργία στο Χαρτούμ του Σουδάν

Χριστιανοί ντυμένοι χριστουγεννιάτικα στο Λίβανο

Χριστιανοί στο Ιράκ γιορτάζουν τα Χριστούγεννα γύρω από τη φωτιά

Βίντεο από τα Χριστούγεννα σε όλον τον κόσμο

Τα προβλήματα από τον χιονιά στην Ευρώπη

Κι ενώ ο Θεός της Ελλάδας στάθηκε καλός όσον αφορά τον καιρό τουλάχιστον, η Ευρώπη έχει παραλύσει. Εκατοντάδες επιβάτες περνούν τα Χριστούγεννα στα αεροδρόμια του Παρισιού. Η κακοκαιρία κατέστρεψε τα χριστουγεννιάτικα σχέδια περίπου 30.000 επιβατών που είχαν προγραμματίστει να ταξιδέψουν για τις γιορτές μέσω του μεγαλύτερου αεροδρομίου της Γαλλίας Ρουασί – Σαρλ ντε Γκωλ. Τις τελευταίες ώρες ακυρώθηκαν 300 πτήσεις.

Ενώ οι Γάλλοι ταξιδιώτες γύρισαν στα σπίτια τους, οι ξένοι αναγκάστηκαν να μείνουν σε κοντινά ξενοδοχεία είτε με δικά τους έξοδα, είτε με έξοδα της αεροπορικής εταιρείας – οι πιο τυχεροί. Εκατοντάδες ωστόσο διανυκτέρευσαν σε κρεβάτια εκστρατείας. “Είμαι τόσο κουρασμένη που δεν έχω κουράγιο ούτε να οργιστώ” δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο η κ. Ζωή Στεφάνου της οποία η πτήση για Μιλάνο ακυρώθηκε δύο φορές. Στη Σομ της Γαλλίας περίπου 40 ταξιδιώτες τρένουν πέρασαν τη νυχτα κολλημένοι λόγω χιονιού. Ο Ερυθρός Σταυρός τους μοίρασε κουβέρτες και ζεστά ροφήματα.



Παρέλυσαν οι Βρυξέλλες

 
Ακυρώσεις και καθυστερήσεις πτήσεων και στα αεροδρόμια του Βελγίου όπου το βράδυ της Παραμονής Χριστουγέννων έριξε χιόνι μεταξύ 10 και 20 εκατοστών. Μεγάλα προβλήματα στους δρόμους όπου δεν κινούνται ούτε τα λεωφορεία και τα ταξί. Παρέλυσαν οι Βρυξέλλες. Ούτε με τρένο μπορεί να μετακινηθεί κάποιος, αφού σημειώνονται πολλές ακυρώσεις και καθυστερήσεις. Η πλειονότητα των υπαλλήλων στους σιδηροδρόμους δεν μπόρεσαν καν να φτάσουν στη δουλειά τους.

Στο μεγαλύτερο αεροδρόμιο των Βρυξελλών λειτουργεί μόνο ένας αεροδιάδρομος. Εκατοντάδες πτήσεις φέυγουν με καθυστέρηση και πολλές άλλες δεν γίνονται ενώ το υπουργείο Άμυνας μοιράζει στους παγιδευμένους ταξιδιωτες κρεβάτια εκστρατείας και εφόδια. Περισσότερα για τον χιονιά στο Βέλγιο

Τα τρένα που… δεν φεύγουν στη Γερμανία

Στη Γερμανία περιμένουν σήμερα περισσότερο χιόνι ενώ χτες το σιδηροδρομικό δίκτυο παρέλυσε και κόπηκε η συγκοινωνία μεταξύ Αννόβερου και Βερολίνου. Το τρίτο μεγαλύτερο αεροδρόμιο της χώρας, αυτό του Ντίσελντορφ έκλεισε την Παρασκευή για αρκετές ώρες. Μία 47χρονη γυναίκα έχασε τη ζωή της όταν κλαδί φορτωμένο με χιόνι έσπασε και έπεσε πάνω της στην βορειοδυτική Γερμανία. Κατέρρευσαν από το πολύ χιόνι δύο στέγες σε πισίνες στην πόλη Άαχεν χωρίς να σημειωθούν τραυματισμοί. Διαβάστε περισσότερα για την κατάσταση στη Γερμανία

Για νέο κύμα χιονιά ετοιμάζονται οι Βρετανοί

Νέες χιονοπτώσεις έρχονται και στη Βρετανία όπου την προηγούμενη εβδομάδα παρέλυσε το Χίθροου – το αεροδρόμιο με την μεταλύτερη κίνηση στον κόσμο. Πάγωσαν οι δρόμοι στην βορειοανατολική Αγγλία και στην ανατολική Σκοτία, ενώ το σιδηροδρομιό δίκτυο παρέλυσε. Στην Ιρλανδία, το αεροδρόμιο του Δουβλίνου άνοιξε ξανά την Παρασκευή μετά από ταλαιπωρία 40.000 επιβατών την προηγούμενη εβδομάδα.

Κλίμα Χριστουγέννων

Παρά την όποια κρίση και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι Έλληνες υπάρχει ακόμα τρόπος για να διασκεδάσουμε. Το NewsIt σας προσφέρει τα καλύτερα χριστουγεννιάτικα τραγούδια που όλοι έχουμε αγαπήσει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Χριστούγεννα στα λευκά έκαναν οι ομογενείς στον Καναδά

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε