Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Χριστούγεννα στο δρόμο

Στέκονται στην ουρά για ένα πιάτο φαί και ονειρεύονται τα Χριστούγεννα που θα γιορτάσουν στο σπίτι τους…Προσωπικές ιστορίες ανθρώπων που “γιορτάζουν” στο συσσίτιο του Δήμου Αθηναίων.

Η Βρετανίδα Τζούλια Μπράουν περνάει τα Χριστούγεννα στο δρόμο για δεύτερη φορά. Είναι πρώην χορεύτρια και ζεί στην Ελλάδα τα τελευταία 15 χρόνια. Είναι μόνη της, δεν έχει σπίτι και τρώει καθημερινά στο συσσίτιο του Δήμου Αθηναίων. Οι ευκαιρίες να εργαστεί ως χορεύτρια τα τελευταία χρόνια μειώθηκαν και μετά απο ένα ατύχημα στο πόδι αναγκάστηκε να παρατήσει τελείως της δουλειά της και να αρχίσει να πουλά χαρτομάντηλα.

Στην ίδια κατάσταση βρίσκεται και ο Μάριος 30 χρόνων. Πρίν απο 5 χρόνια ετοιμαζόνταν για γάμο. Η ζωή όμως δεν του έφερε ό,τι ονειρευόταν. ‘Ανεργος, ζεί στο δρόμο και τρώει στο συσσίτιο του Δήμου. Εχει όνειρα όπως όλοι οι άνθρωποι της ηλικίας του. Αυτό που ζητάει είναι μία κανονική ζωή. Δουλειά, σπίτι, οικογένεια. Αυτό που παίρνει όμως είναι ένα τεράστιο “όχι” όταν ζητάει δουλειά.

Τους τελευταίους μήνες όλο και περισσότεροι συνάνθρωποί μας καταφεύγουν στο συσσίτιο του Δήμου προκειμένου να βρουν ένα πιάτο φαί. Ανθρωποι που δέχθηκαν το χτύπημα της οικονομικής κρίσης, άνθρωποι -νέοι και ηλικιωμένοι- που δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ
Άνεργοι-πτυχιούχοι και άστεγοι πλάι-πλάι στα συσσίτια
Έλληνες ζουν από τα πεταμένα προϊόντα της λαϊκής – Αποκαλυπτικό βίντεο

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε