Ειδήσεις SURVIVOR· ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΛΗΡΩΣΗ ΤΖΟΚΕΡ· ΚΑΙΡΟΣ Λιακάδα 16 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Χριστουγεννιάτικος... μποναμάς της εφορίας για χιλιάδες οικογένειες

Χριστουγεννιάτικος... μποναμάς της εφορίας για χιλιάδες οικογένειες
(ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI)
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 07.12.2011 | 06:50
Πρώτη δημοσίευση: 07.12.2011 | 06:50

- 650 ευρώ πρέπει να πληρώσουν μέσα στις γιορτές
- "Γιορτινά ραβασάκια" έκτακτης εισφοράς για πάνω από 200.000 οικογένειες
- "Τρέχουν" και οι προθεσμίες για υποβολή δηλώσεων Ε9 μέσω διαδικτύου

Χριστουγεννιάτικα ο ταχυδρόμος θα «χτυπήσει» την πόρτα σε 212.000 νοικοκυριά όχι όμως για να «αφήσει» κάποιο δώρο: Αλλά για να ρίξει στο γραμματοκιβώτιο τα «ραβασάκια» με τις ισάριθμες έκτακτες εισφορές που κατά μέσο όρο θα «φεσώσουν» με 650 ευρώ κάθε έναν από τους αποδέκτες τους.

Συνολικά το υπουργείο Οικονομικών από αυτή την παρτίδα υπολογίζει να εισπράξει 137 εκατ. ευρώ.  
Και βέβαια την ίδια περίπου περίοδο στις εφορίες θα σπεύδουν και όσοι έχουν να πληρώσουν τη δόση των τουλάχιστον 300 ευρώ της έκτακτης εισφοράς που τους καταλογίστηκε με «ραβασάκια» που ταχυδρομήθηκαν τους προηγούμενους μήνες.
 
Παράλληλα όμως τρέχει και η προθεσμία για την υποβολή δηλώσεων Ε9 μέσω ίντερνετ, για όσους είχαν απέκτησαν ή εκχώρησαν ακίνητο μέσα στο 2010.

Η σχετική εφαρμογή άνοιξε χθες για όσους έχουν κωδικούς εισόδου στο taxisnet και ΑΦΜ που λήγει σε 1. Έχουν τη δυνατότητα επίσης, εφόσον διαπιστώνουν λάθη στις δηλώσεις Ε9 της περασμένης διετίας, να τα διορθώσουν επί τόπου και χωρίς πρόστιμο με τροποποιητικές δηλώσεις. Συνολικά την πρώτη ημέρα υπεβλήθησαν 1500 οριστικές δηλώσεις, ενώ οι προσωρινά αποθηκευμένες (χωρίς υποβληθούν οριστικά) φτάνουν τις 3000.
  
Με την υπηρεσία ηλεκτρονικής υποβολής των Δηλώσεων στοιχείων ακινήτων Ε9 προσφέρονται δυνατότητες, όπως:
 
-           επιτρέπει  στα φυσικά πρόσωπα, εκτός από την υποβολή δήλωσης στοιχείων ακινήτων του τρέχοντος έτους (2011) και τη διόρθωση της περιουσιακής τους κατάστασης για όσα έτη δεν έχει εκδοθεί εκκαθαριστικό για την ακίνητη περιουσία τους. Έτσι, θα αποφευχθεί άσκοπη ταλαιπωρία τόσο των φορολογουμένων όσο και των υπηρεσιών, η οποία πιθανόν να προκύψει από χειρόγραφες διορθώσεις δηλώσεων μετά τη λήψη του εκκαθαριστικού σημειώματος.
-           επιτρέπει την εκτύπωση των δηλώσεων Ε9 που υποβάλλονται καθώς  των περιουσιακών καταστάσεων (για τα φυσικά πρόσωπα).
-           γίνεται ο εντοπισμός του ακινήτου στο οικοδομικό τετράγωνο, με χρήση χάρτη.

Διαβάστε επίσης:
Υπεψηφίστηκε ο σκληρότερος προϋπολογισμός της σύγχρονης ιστορίας - Αυτά που προβλέπει για το 2012 θα γονατίσουν τα ελληνικά νοικοκυριά

Στήνουν «φορο-big brother» για όλες τις επιχειρήσεις


Tags: TAXISNET


   Διαδώστε αυτό το άρθρο