Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Χρωστάτε στο κράτος; Πώς να γλιτώσετε τα πρόστιμα- Όλοι οι όροι

(ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI)

Έκπτωση 50%-100% στις προσαυξήσεις, αλλά και έως 45 δόσεις προσφέρει το υπουργείο Οικονομικών σε όσους χρωστάνε στο δημόσιο και θέλουν να ρυθμίσουν τα χρέη τους με ευνοϊκούς όρους.

Στη νέα ρύθμιση θα μπορούν να μπουν όσοι για πρώτη φορά καταθέτουν αίτηση, αλλά και όσοι έχασαν την προηγούμενη του Οκτωβρίου πέρυσι, επειδή σταμάτησαν να πληρώνουν δόσεις.

Με απόφαση  που υπογράφει ο υπουργός Οικονομικών οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να ξαναμπούν στη ρύθμιση, χωρίς την υποχρέωση να αποπληρώσουν και τις 10 δόσεις που δεν έχουν καταβάλει έως τώρα, από τον Οκτώβριο πέρυσι. 

Το οφειλόμενο ποσό θα επιμεριστεί σε ισόποσες δόσεις, ενώ κάθε δόση θα επιβαρύνεται με προσαύξηση 1% ανά μήνα.

Η ελάχιστη δόση, οι εκπτώσεις και οι δόσεις θα είναι ίδιες με εκείνες στη ρύθμιση του περασμένου Οκτωβρίου, δηλαδή :
– για Εφάπαξ εξόφληση, απαλλαγή ποσοστού 100% των προσαυξήσεων εκπρόθεσμης καταβολής.
– από 2 μέχρι τρεις 3 μηνιαίες δόσεις, με απαλλαγή του 95% των προσαυξήσεων εκπρόθεσμης καταβολής και με ελάχιστο ποσό δόσης τα 300 ευρώ.
-από 4 μέχρι 12 μηνιαίες δόσεις, με απαλλαγή του 90% των προσαυξήσεων εκπρόθεσμης καταβολής και με ελάχιστο ποσό δόσης τα 500 ευρώ,
-από 13 μέχρι 24 μηνιαίες δόσεις, με απαλλαγή 80% των προσαυξήσεων εκπρόθεσμης καταβολής και με ελάχιστο ποσό δόσης τα 500 ευρώ.
-από 25 μέχρι 36 μηνιαίες δόσεις, με απαλλαγή 70% των προσαυξήσεων εκπρόθεσμης καταβολής και με ελάχιστο ποσό δόσης τα 1.000 ευρώ.
-από 37 μέχρι 45 μηνιαίες δόσεις, με απαλλαγή 50% των προσαυξήσεων εκπρόθεσμης καταβολής και με ελάχιστο ποσό δόσης τα 1.000 ευρώ.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε