Σάββατο, 20 Απρ.
17oC Αθήνα

Χρυσωρυχείο οι ομογενείς για τις αεροπορικές εταιρείες

Οι Έλληνες της Αυστραλίας θεωρούνται από τους καλύτερους πελάτες.

Πριν χρόνια λίγες ήταν οι αεροπορικές εταιρείες που ταξίδευαν Αθήνα – Μελβούρνη. Μετά και την 11η Σεπτεμβρίου αρκετές σταμάτησαν τις πτήσεις αυτές ανάμεσα τους και η Ολυμπιακή.

Σήμερα ο διευθυντής της αυστραλιανής εταιρείας Quantas δήλωσε πως η κατάσταση στις αερομεταφορές βελτιώνεται. «Οι κρατήσεις παρουσιάζουν αύξηση αλλά κυρίως στην οικονομική θέση», είπε.

Πέρσι τα κέρδη της Qantas παρουσίασαν μείωση 88% και έπεσαν στα 117 εκατομμύρια δολάρια. Ήταν όμως μια από τις λίγες διεθνείς εταιρίες που δεν είχε, τουλάχιστον, παθητικό.

Ο κ. Τζόϊς ανακοίνωσε πως η Qantas προγραμματίζει να εγκαινιάσει πτήσεις και προς την Αθήνα, μέσω της θυγατρικής της «φτηνής» εταιρίας Jetstar.

«Η Qantas πετούσε και παλιότερα στην Αθήνα. Λόγω της μεγάλης ελληνικής κοινότητας στην Αυστραλία και της κίνησης που υπάρχει, προγραμματίζουμε να ξεκινήσουμε πτήσεις από Αυστραλία προς Αθήνα με τη Jetstar», είπε ο κ. Τζόϊς.

Η γραμμή αυτή παρουσιάζει ανοδικές τάσεις που θα συνεχιστούν.

Δεν είναι τυχαίο, πως η Emirates έχει δυο πτήσεις ημερησίως από Μελβούρνη προς Αθήνα. Η νέα αραβική εταιρεία Etihad τρεις εβδομαδιαίως και προγραμματίζει να τις κάνει ημερήσιες. Και από τον Δεκέμβριο και η Qatar εγκαινιάζει τη γραμμή Μελβούρνη-Αθήνα.

Η γραμμή αυτή εξυπηρετείται ακόμα από την Singapore Airlines και την Thai International. Μάλιστα, στο σκέλος της γραμμής Μελβούρνη-Σιγκαπούρη, η Singapore Airlines έχει δρομολογήσει το γιγαντιαίο αεροσκάφος Α380.

Μ.Ιωάννου

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε