Πέμπτη, 25 Απρ.
19oC Αθήνα

“Χρυσός” και φέτος η λαγάνα

Στα ίδια επίπεδα με πέρυσι εκτιμάται ότι κυμάνθηκε η τιμή της καθιερωμένης λαγάνας, στα δυόμισι με τρία ευρώ για τα 750 γραμμάρια. Δεν ήταν λίγοι οι αρτοποιοί, οι οποίοι αποφάσισαν να μειώσουν την τιμή στα δύο ευρώ, λόγω της κρίσης.

“Επιλέξαμε να πουλήσουμε τη λαγάνα δύο ευρώ για να στηρίξουμε τον κόσμο. Ωστόσο, σήμερα δουλέψαμε χωρίς μεροκάματο. Δεν υπάρχουν πλέον ευχαριστημένοι αρτοποιοί, οι καταστάσεις είναι δύσκολες”, δηλώνει στο αθηναϊκό πρακτορείο ο αρτοποιός Νέστορας Τζάτζος.

Πτώση κατά 20% στις πωλήσεις της λαγάνας σε σχέση με πέρυσι είχε σήμερα η αρτοποιός, Μαρία Παπαστάμου, η οποία επέλεξε να πουλήσει τη λαγάνα στην ίδια τιμή σε σχέση με πέρυσι, στα 2.9 ευρώ.

Στα ίδια επίπεδα με πέρυσι ήταν η ζήτηση της λαγάνας στο αρτοποιείο της Ελένης Κυριακοπούλου, όπου η τιμή ήταν στα 2,3 ευρώ. Η κ. Κυριακοπούλου δήλωσε ευχαριστημένη από τη ζήτηση της λαγάνας, ωστόσο υπογράμμισε ότι ήταν μειωμένη κατά 20% η αγορά γλυκών και άλλων αρτοσκευασμάτων σε σχέση με πέρυσι.

Από 2,20 ευρώ έως 2,50 ευρώ κυμαίνεται η τιμή της παραδοσιακής λαγάνας στους φούρνους της Θεσσαλονίκης, σύμφωνα με τον πρόεδρο του Σωματείου Αρτοποιών Θεσσαλονίκης «Προφήτης Ηλίας», Νεόφυτος Παπαδόπουλο.
Ο ίδιος πρόσθεσε ότι η κίνηση, από το πρωί, στα αρτοποιεία της πόλης έχει «ζωηρέψει», καθώς πολλοί Θεσσαλονικείς παρέμειναν «εντός των τειχών», λόγω της οικονομικής κρίσης.

Τα αρτοποιεία στη Θεσσαλονίκη -σύμφωνα με τον κ. Παπαδόπουλο- θα παραμείνουν σήμερα ανοιχτά μέχρι τις 10 το βράδυ.

Στην Αθήνα, φούρνος στον Κορυδαλλό, πουλάει 3,00 ευρώ τη λαγάνα 750γρ.

Τέλος, η πιο φθηνή λαγάνα βρέθηκε να πωλείται στο Λονδίνο, μόλις 1,20 ευρώ!

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε