Τρίτη, 23 Απρ.
19oC Αθήνα

Χρυσοχοϊδης: “Η Ελλάδα δεν είναι ξέφραγο αμπέλι”

ΦΩΤΟ  EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

“Έχουμε στείλει σαφές μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση ότι η Ελλάδα δεν είναι ξέφραγο αμπέλι για να εισέρχεται

όποιος θέλει χωρίς άδεια, αλλά ούτε και θα αποτελέσει γέφυρα για όποιον επιθυμεί να μεταβεί με παράνομη διαδικασία στην Ευρώπη”.

Αυτό δήλωσε έκανε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη αμέσως μετά τη συνάντηση με τον ύπατο αρμοστή του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες, πρώην πρωθυπουργό της Πορτογαλίας Αντόνιο Γκουτιέρες.

 Ο κ. Χρυσοχοΐδης είπε ακόμα, ότι η Ελλάδα έχει κλείσει τις εισόδους και τις εξόδους για όσους κινούνται παράνομα, και θα προστατεύσει με κάθε αποτελεσματικότητα τα εξωτερικά μας σύνορα.

 Πρόσθεσε επίσης, ότι μαζί με το Γάλλο συνάδελφό του αναλαμβάνουν πρωτοβουλία για να εξετάσουν την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί με την Τουρκία, αλλά και τη βελτίωση της συνεργασίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης με την Τουρκία, στην κατεύθυνση της εφαρμογής των συμφωνιών επανεισδοχής που έχουν ήδη υπογραφεί.

Είπε ακόμα ότι η Ελλάδα προχωρεί στην ταχύτατη αλλαγή όσων ισχύουν στην παροχή πολιτικού ασύλου, ενώ η χώρα μας κατέστησε σαφές ότι θα προστατεύσει την ανθρώπινη αξιοπρέπεια όσων προσφύγων βρίσκονται στο έδαφός της.

   

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε