Ειδήσεις ΣΕΙΣΜΟΣ· ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2017· ΤΖΟΚΕΡ· ΚΑΙΡΟΣ Λιακάδα 36 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Χρυσούς πληρώνουμε τους λογαριασμούς κινητών

Χρυσούς πληρώνουμε τους λογαριασμούς κινητών
ΦΩΤΟ EUROKINISSI
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 10.12.2009 | 09:44
Πρώτη δημοσίευση: 10.12.2009 | 09:44

 
Πληρώνουμε τους πιο ακριβούς λογαριασμούς κινητών τηλεφώνων στην Ευρώπη.

 
Από τον περασμένο Αύγουστο, που μπήκαν τα νέα τέλη κινητής τηλεφωνίας, κάθε λογαριασμός κινητού τηλεφώνου με συμβόλαιο επιβαρύνεται με φόρους που κατά μέσον όρο φτάνουν το 36%!
 
Η Ελλάδα μάλιστα είναι η μοναδική ευρωπαϊκή χώρα που φορολογεί και το σερφάφισμα στο ίντερνετ μέσω του κινητού. Μάλιστα για τις ίδιες υπηρεσίες κινητής τηλεφωνίας φορολογούνται και οι χρήστες και οι εταιρείες που τις παρέχουν! Στις άλλες χώρες η φορολόγηση των υπηρεσιών κινητής τηλεφωνίας δεν ξεπερνά το 17%- 20% και αφορά μόνο τις εταιρείες.
 
Τα στοιχεία είναι από έρευνα του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και της ICAP που παρουσίασε η Ένωση Εταιρειών Κινητής Τηλεφωνίας
 
Από τον Αύγουστο του 2009 για κάθε ευρώ χρέωσης ο συνδρομητής πληρώνει επιπλέον 36 λεπτά του ευρώ φόρο (τέλος κινητής τηλεφωνίας και ΦΠΑ), γεγονός που έχει εξουδετερώσει όλες τις μειώσεις τιμών στα πακέτα που είχαν γίνει από τις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας.
 
Είναι χαρακτηριστικό ότι ένας συνδρομητής συμβολαίου με μηνιαία χρήση υπηρεσιών αξίας 120 ευρώ πληρώνει συνολικά φόρο περίπου 40%, ενώ η φορολογία στα καρτοκινητά ξεπερνά το 33% ανεξαρτήτως του ύψους χρήσης.
 
Οι αυξήσεις στα τέλη κινητής τηλεφωνίας και η συνεχιζόμενη οικονομική κρίση οδηγούν τους συνδρομητές στη μείωση της χρήσης του κινητού, εξαιτίας της οποίας- όπως εκτιμά η ΕΕΚΤ- η φετινή χρονιά θα κλείσει για τις εταιρείες με μείωση των εσόδων τους τουλάχιστον κατά 10%- 12%.


   Διαδώστε αυτό το άρθρο