Τρίτη, 23 Απρ.
21oC Αθήνα

ΥΠΕΞ: Η Ελλάδα προτίθεται να αναλάβει τη μεταφορά ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα

ΥΠΕΞ: Η Ελλάδα προτίθεται να αναλάβει τη μεταφορά ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα

Με ανακοίνωσή του το ελληνικό υπουργείο εξωτερικών γνωστοποιεί την πρόθεση της Ελλάδας να αναλάβει η ίδια, με ελληνικά πλοία ή με άλλον ενδεδειγμένο τρόπο, τη μεταφορά της ανθρωπιστικής βοήθειας προς τη Γάζα.

Οπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, “η Ελλάδα δηλώνει εκ νέου τη βούλησή της και προτείνει να αναλάβει η ίδια, με ελληνικά πλοία ή με άλλον ενδεδειγμένο τρόπο, τη μεταφορά της ανθρωπιστικής βοήθειας, μέσω των υφιστάμενων διαύλων, όπως ζήτησε ο Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών”.

Στην ανακοίνωσή του, το υπουργείο αναφέρεται και στην απαγόρευση του απόπλου από τα ελληνικά λιμάνια με προορισμό τη θαλάσσια περιοχή της Γάζας. Όπως τονίζεται, οι ομάδες Ελλήνων και ξένων πολιτών “δεν είχαν λάβει τις απαιτούμενες άδειες βάσει των κανόνων ασφαλείας” και ως εκ τούτου “ήταν απαραίτητη η προστασία και ασφάλεια της ανθρώπινης ζωής”.

Το υπουργείo εξωτερικών ισχυρίζεται ότι “οι θέσεις της Ελλάδας για την ανάγκη άρσης του αποκλεισμού της Γάζας και τη βελτίωση της ανθρωπιστικής κατάστασης στην περιοχή είναι γνωστές και σταθερές. Εξίσου γνωστή είναι η θέση αρχής της Ελλάδας για την ανάγκη σεβασμού του διεθνούς δικαίου και την αποφυγή χρήσης βίας”.

“Έτσι, προκειμένου να μεταφερθεί η ανρθωπιστική βοήθεια, το υπουργείο Εξωτερικών αναμένεται να προχωρήσει άμεσα σε επαφές με τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών και με όλες τις ενδιαφερόμενες πλευρές, προκειμένου να καταστεί εφικτή η πραγματοποίηση της αποστολής από την χωρα μας” επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

Διαβάστε επίσης
Συνέλαβαν τον πλοίαρχο του “Audacity of hope”

Ανάγκασαν τον στολίσκο για τη Γάζα να επιστρέψει στο λιμάνι

Χαμάς κατά Ελλάδας για το “μπλόκο” στο καράβι για τη Γάζα!

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε