Ειδήσεις ΣΕΙΣΜΟΣ· ΒΑΣΕΙΣ 2017· ΤΖΟΚΕΡ· ΚΑΙΡΟΣ 31 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Ύδρα: Στο σφυρί το σπίτι του Ναυάρχου Μιαούλη!

Ύδρα: Στο σφυρί το σπίτι του Ναυάρχου Μιαούλη!
ΦΩΤΟ EUROKINISSI
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 23.08.2010 | 12:28
Πρώτη δημοσίευση: 23.08.2010 | 09:10

Το πατρικό σπίτι του Ανδρέα Μιαούλη στην παραλία του νησιού, αναζητά αγοραστή - Έντονο ενδιαφέρον από ΗΠΑ, Κύπρο και Ρωσία...

Η κατοικία του θρυλικού Ναυάρχου ξεκίνησε να κατασκευάζεται το 1880 και βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση, τόσο κτιριακά όσο και στατικά. Σε αυτό το σπίτι ο Ανδρέας Μιαούλης, έζησε επί σειρά χρόνων και απέκτησε τα έξι του παιδιά, με την πρώτη του γυναίκα Ειρήνη.

Η ιστορική αυτή κατοικία, που εξακολουθεί να αντιστέκεται στο πέρασμα του χρόνου, αναζητεί το νέο της ιδιοκτήτη και το πιο πιθανό είναι να περάσει στα "χέρια" κάποιου από την Αμερική, τη Ρωσία ή την Κύπρο, αφού από εκεί έχει εκδηλωθεί σχετικό ενδιαφέρον.

Το ακίνητο που νοικιάζεται από το 1980, βρίσκεται στο δυτικό λιμενοβραχιόνα της Ύδρας και εφάπτεται της παραλιακής οδού του νησιού. Είναι το πλέον τουριστικό και εμπορικό σημείο του κοσμοπολίτικου νησιού της Ύδρας, την οποία και ετησίως επισκέπτονται χιλιάδες τουρίστες απ' όλο τον κόσμο.

Από τη θέση στην οποία βρίσκεται το ακίνητο - που ανήκει στη ζώνη Α όπου είναι σπάνιες οι πωλήσεις - ο ιδιοκτήτης του έχει άμεση πρόσβαση στην παραλία, ενώ προσφέρεται και για εμπορική χρήση. Το συνολικό εμβαδό των κτισμάτων ανέρχεται σε 227,74 τ.μ., με το οικόπεδο να καταλαμβάνει 164,55 τ.μ., το ισόγειο 114,58 τ.μ., ο όροφος 108,73 τ.μ., η εξωτερική αποθήκη, 1,58 τ.μ και το εξωτερικό wc 2,85 τ.μ
   Διαδώστε αυτό το άρθρο