Τετάρτη, 17 Απρ.
20oC Αθήνα

Υπ.Εξ. προς ‘Αγκυρα: “Η ιστορία δεν παραγράφεται”

Απο τη συνάντηση του κ. Παπούλια με τον Αρμένιο ομόλογό του. ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Την αντίδραση του υπουργείου εξωτερικών προκάλεσε η ενόχληση της ‘Αγκυρας σχετικά με τις δηλώσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας στην υποδοχή του Αρμένιου ομολόγου του.

Ο Κάρολος Παπούλιας κατά την υποδοχή του Αρμένιου ομολόγου του, είχε πει ότι οι δύο λαοί “κατακρεουργηθήκαμε από τον ίδιο βάρβαρο”.Η δήλωση αυτή προκάλεσε την αντίδραση του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών που μιλούσε για παρατηρήσεις που “διαστρέφουν ιστορικά γεγονότα, δεν ανταποκρίνονται στην κοινή λογική και δεν αρμόζουν στο σεβαστό θεσμό από τον οποίον εκστομήθηκαν”.

Απαντώντας, το ελληνικό υπουργείο εξωτερικών, μέσω του εκπροσώπου του Γ. Δελαβέκουρα , τονίζει: “Η ιστορία δεν ξαναγράφεται, δεν παραγράφεται. Η ιστορία διδάσκει πως μπορούμε να χτίσουμε μέλλον ειρήνης, αρκεί να τη σεβαστούμε και να εργασθούμε με συνέπεια για αυτό το σκοπό. Η Ελλάδα και η Τουρκία έχουν πραγματοποιήσει σημαντικά βήματα στην προσπάθεια βελτίωσης των διμερών τους σχέσεων. Όμως τα πιο μεγάλα και τα πιο δύσκολα βρίσκονται μπροστά μας”. Και συνεχίζει: “Η διαδρομή του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας αποδεικνύει την καταλυτική προσφορά του στην προσπάθεια ελληνοτουρκικής συνεννόησης. Με τη στάση και τις πράξεις του επιβεβαιώνει καθημερινά ότι οι λαοί της περιοχής μπορούμε να ελπίζουμε και να πετύχουμε ένα μέλλον ειρήνης και συνεργασίας”.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε