Ειδήσεις ΣΕΙΣΜΟΣ· ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2017· ΤΖΟΚΕΡ· ΚΑΙΡΟΣ 28 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Υπ. Μεταφορών στο NewsIt: Στη φυλακή οι φορτηγατζήδες αν κάνουν κινητοποιήσεις

Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 12.09.2010 | 20:52
Πρώτη δημοσίευση: 12.09.2010 | 12:16

- Συνεργάτες του Δ. Ρέππα ξεκαθάρισαν στο NewsIt οτι δεν θα δώσουν τίποτα στους φορτηγατζήδες
-
Τους απειλούν με άμεσες ποινικές και διοικητικές κυρώσεις
- Στερεύουν τα πρατήρια απο βενζίνη - Ουρές στα βενζινάδικα

Στα άκρα οδηγεί την κόντρα με τους φορτηγατζήδες η κυβέρνηση η οποία είναι αποφασισμένη να τηρήσει σκληρή γραμμή στην απεργία διαρκείας που έχουν προγραματίσει να ξεκινήσουν απο αύριο.

Συνεργάτες του Δ. Ρέππα μιλώντας στο NewsIt είπαν: "οτι ήταν να δώσουμε το δώσαμε, δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια. Την Τρίτη ξεκινάει η συζήτηση στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής και στη συνέχεια το νομοσχέδιο θα προωθηθεί προς συζήτηση και ψήφιση απο το τρίτο θερινό τμήμα". Σημείωσαν πάντως οτι η πόρτα του διαλόγου είναι πάντα ανοιχτή, ακόμη και τις ημέρες που θα συζητείται το νομοχέδιο στη Βουλή.

Σε ότι αφορά το τι θα κάνουν οι φορτηγατζήδες, οι συνεργάτες του Δ. Ρέππα υπενθυμίζουν οτι είναι σε επίταξη και συνεπώς δεν μπορούν να προχωρήσουν σε απεργία διαρκείας, ούτε να παραδώσουν τα κλειδιά, όπως προγραμματίζουν, στις νομαρχίες. Αν το κάνουν αυτό, λένε οι συνεργάτες του Δ. Ρέππα,  θα υποστούν ποινικές και διοικητικές κυρώσεις που προβλέπουν μέχρι τριες μήνες φυλάκιση ή και αφαίρεση διπλώματος και άδειας.


Οι ιδιοκτήτες βυτιοφόρων και φορτηγών δημόσιας χρήσης αποφάσισαν να προχωρήσουν σε νέα απεργία, παρά το γεγονός οτι βρίσκονται σε καθεστώς πολιτικής επιστράτευσης, από τον περασμένο Ιούλιο, με τη μεγάλη απεργία που είχε παραλύσει την αγορά. Οι αυτοκινητιστές μάλιστα έχουν προαναγγείλει ότι θα κατέβουν στην Αθήνα με τα οχήματά τους και θα παραδώσουν τα κλειδιά τους στη νομαρχία, διαμαρτυρόμενοι για το νομοσχέδιο που προβλέπει ριζικές αλλαγές στο καθεστώς που διέπει το επάγγελμά τους, στο πλαίσιο της πολιτικής της κυβέρνησης για το άνοιγμα των λεγόμενων "κλειστών επαγγελμάτων".

Μετά την ανακοίνωση αυτή  οι οδηγοί έσπευσαν απο νωρίς το πρωί στα βενζινάδικα για να φουλάρουν τα ρεζερβουάρ τους με αποτέλεσμα να σχηματιστούν μεγάλες ουρές. Τα προβλήματα αναμένεται να ενταθούν από τη Δευτέρα, οπότε θα λειτουργούν όλα τα πρατήρια και η ζήτηση αναμένεται να είναι αυξημένη. Η απεργία επηρεάζει άμεσα τον εφοδιασμό της αγοράς με καύσιμα αλλά και με τρόφιμα, είδη πρώτης ανάγκης, κλπ.

Πάντως οι πρατηριούχοι εκτιμούν ότι το φαινόμενο του καλοκαιριού δεν θα επαναληφθεί, καθώς οι εταιρίες πετρελαιοειδών θα προσπαθήσουν να εφοδιάσουν τα πρατήρια με τα δικά τους βυτιοφόρα, κάτι που δεν έγινε τον Ιούλιο, καθώς οι απεργοί είχαν εμποδίσει την έξοδο τα οχημάτων από τα διυλιστήρια.Διασταύρωση Μεσογείων και Kατεχάκη. Φωτο NewsIt
Διασταύρωση Μεσογείων και Kατεχάκη. Φωτο NewsIt


ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΜΕΣΟΓΕΙΩΝ  ΦΩΤΟ NEWSIT
ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΜΕΣΟΓΕΙΩΝ ΦΩΤΟ NEWSIT


ΒΡΙΛΛΗΣΙΑ  ΦΩΤΟ NEWSIT
ΒΡΙΛΛΗΣΙΑ ΦΩΤΟ NEWSIT


Λ. ΚΗΦΙΣΙΑΣ  ΦΩΤΟ NEWSIT
Λ. ΚΗΦΙΣΙΑΣ ΦΩΤΟ NEWSIT

ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΦΩΤΟ NEWSIT
ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΦΩΤΟ NEWSIT


ΜΑΡΟΥΣΙ ΦΩΤΟ NEWSIT
ΜΑΡΟΥΣΙ ΦΩΤΟ NEWSIT


ΔΙΑΒΑΣΤΕ
Σε απεργία και πάλι οι ιδιοκτήτες φορτηγών   Διαδώστε αυτό το άρθρο