Παρασκευή, 26 Απρ.
17oC Αθήνα

Υπάλληλοι του ΟΑΚΑ στον δρόμο – Φέρνουν την τρόικα στον αθλητισμό – ΦΩΤΟ

Υπάλληλοι του ΟΑΚΑ στον δρόμο – Φέρνουν την τρόικα στον αθλητισμό – ΦΩΤΟ

Συμβολική κατάληψη της Σπύρου Λούη για μια ώρα έκαναν οι εργαζόμενοι στο ΟΑΚΑ κρατώντας μαύρες σημαίες.

Οι εργαζόμενοι διαμαρτύρονται για την ιδιωτικοποίηση του ΟΑΚΑ και αναφέρουν ότι με την κίνηση αυτή γίνεται εκποίηση της δημόσιας περιουσίας. «Ο αθλητισμός ως δημόσιο και κοινωνικό αγαθό, προστατεύεται από το Σύνταγμα και το ξεπούλημά του θα πλήξει καίρια την αθλητική νεολαία της χώρας», αναφέρουν μεταξύ άλλων και καλούν όλο τον κόσμο του αθλητισμού να σταθεί στο πλευρό τους. 

Για το θέμα του ΟΑΚΑ εξέδωσε ανακοίνωση και η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή. Όπως αναφέρουν, ως ιδιοκτήτρια κατά το νόμο του Ολυμπιακού Αθλητικού Κέντρου Αθηνών, εκφράζουν την κατηγορηματική αντίθεσή τους σε οποιαδήποτε προσπάθεια εκχώρησης ή εκποίησης του ΟΑΚΑ εκ μέρους της Πολιτείας.

“Φέρνουν την τρόικα στον αθλητισμό και το ΟΑΚΑ και ο Κοντονής λέει πως δεν ξέρει τιποτα”, λένε οι εργαζόμενοι στο ΟΑΚΑ.

“Μας λένε οτι δεν γνώριζαν τίποτα και οτι το έμαθαν απο τη Βουλή. Σε κανένα κράτος του κόσμου ο αθλητισμός δεν ειναι ιδιωτικό αγαθό. Αν το παιδι μου θέλει να αθληθεί δεν θα μπορει”, λέει ο Χρήστος Χρηστακιδης πρόεδρος των εργαζομένων του ΟΑΚΑ.

“Οταν θα ερθει ο ιδιώτης θα ανέβουν τα λειτουργικά εξοδα. Υπάρχουν αθλήματα τα οποία δεν ειναι το ποδόσφαιρο και το μπάσκετ αλλα και ο στίβος με χιλιάδες αθλητές και ειναι στριμωγμένοι στα βοηθητικά γήπεδα. Θα μπορούσαν να προπονούνται και εδω κατι που δεν γίνεται”, πρόσθεσε.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΜΙΛΤΟΣ ΣΑΚΕΛΛΑΡΗΣ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε