Τετάρτη, 24 Απρ.
24oC Αθήνα

Υπάλληλοι του υπ. Οικονομικών “σύγχρονοι σκλάβοι”

Σημεία των καιρών. Οι συμβασιούχοι υπάλληλοι στο “Κέντρο Πληροφορικής” του υπουργείου Οικονομικών, εργάζονται ανασφάλιστοι και το ημερομίσθιό τους καθορίζεται από τους “δακτυλισμούς” – δηλαδή με βάση την παραγωγή – οι οποίοι αποτιμώνται με 0,0007 ευρώ καθαρά.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της Ελευθεροτυπίας οι εν λόγω εργαζόμενοι του πιο νευραλγικού υπουργείου στον κρατικό μηχανισμό “τρέχουν” τα πιο νευραλγικά προγράμματα, δηλαδή ψηφιοποιούν δηλώσεις εισοδήματος και Ε9, καθώς επίσης και το Taxisnet, Taxis κ.α. Ωστόσο οι συνθήκες δουλειάς αντιστοιχούν σε σύγχρονη σκλαβιά.

Μετά από χρόνια υπηρεσίας έχουν αποκτήσει μεν εμπειρία και τεχνογνωσία, αλλά δεν έχουν αποκτήσει ένσημα και έναν σταθερό μισθό, καθώς πληρώνονται με “δακτυλισμούς” δηλαδή με το χτύπημα του πλήκτρου πάνω στο πληκτρολόγιο του υπολογιστή.

Όπως καταγγέλουν δουλεύουν εξάωρο και οι μηνιαίες αποδοχές τους δεν ξεπερνούν τα 700 ευρώ ενώ πολλές φορές φτάνουν και τα 300 ευρώ. “Το πιο θλιβερό όμως είναι ότι παρότι εργαζόμαστε στον πυρήνα του δημοσίου τομέα, είμαστε ανασφάλιστοι” καταγγέλουν στην Ελευθεροτυπία.

Στη … μαγεία αυτής της δουλειάς έρχεται να προστεθεί ο εφιάλτης της ανεργίας. Ήδη έχουν απολυθεί 53 εργαζόμενοι αφού έληξαν οι συμβάσεις τους και οι υπόλοιποι μέτρουν ημέρες καθώς μέχρι τις 14 Νοεμβρίου θα απολυθούν άλλοι 170 και οι τελευταίοι 56 θα κλείσουν την πόρτα τον Απρίλιο που μας έρχεται..

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε