Πέμπτη, 28 Μαρ.
22oC Αθήνα

Υπάρχουν κι άλλα σπίτια γιάφκες

Υπάρχουν κι άλλα σπίτια γιάφκες

Τα όπλα της γιάφκας στην Κυψέλη “μίλησαν” και τώρα οι έρευνες της Αντιτρομοκρατικής στρέφονται στην αναζήτηση κι άλλων διαμερισμάτων που χρησιμοποιούσαν τα μέλη του Επαναστατικού Αγώνα.

Ολοκληρώθηκε το πρώτο σκέλος της βαλλιστικής έρευνας στα τρια πιστόλια που βρέθηκαν μαζί με τον υπόλοιπο οπλισμό στο διαμέρισμα της οδού Αιγίνης 8, στην Κυψέλη το οποίο είχαν ενοικιάσει οι συλληφθέντες για συμμετοχή στον “Επαναστατικό Αγώνα”. 

Όπως έγινε γνωστό από την αστυνομία, και τα τρια δεν έχουν χρησιμοποιηθεί σε τρομοκρατικές ενέργειες. Πρόκειται για δύο Zastava των 9 χιλιοστών, που όπως προκύπτει από τους αριθμούς και τα άλλα στοιχεία, είναι γιουγκοσλαβικής προέλευσης και ένα Browning διαμετρήματος 22 χιλιοστών, άγνωστης προέλευσης. 

Η έρευνα συνεχίζεται για να διαπιστωθεί αν έχουν χρησιμοποιηθεί σε ενέργειες του κοινού ποινικού δικαίου. 

Η ΕΛ.ΑΣ. αναζητά μικρότερη γιάφκα καθώς και δύο βοηθητικά σπίτια, στην Αθήνα. Θεωρείται ότι η μικρότερη γιάφκα χρησιμοποιείτο για αποθήκευση εκπαιδευτικών όπλων, ενώ τα δύο σπίτια ως χώρος συγκέντρωσης πριν ή καταφύγιο μετά από τρομοκρατικές επιθέσεις.

Δεν αποκλείεται νέα στοιχεία να προκύψουν μετά τους βαλλιστικούς ελέγχους που θα γίνουν στο αντιαρματικό RPG, το οποίο είχε χρησιμοποιηθεί από τα μέλη του Ε.Α. στις 12 Ιανουαρίου του 2007, στην επίθεση στην Αμερικανική Πρεσβεία. 

Ήδη, πάντως, οι Αρχές βρίσκονται πολύ κοντά σε νέες συλλήψεις. Υπάρχουν τέσσερα άτομα που “φωτογραφίζονται” από την Αντιτρομοκρατική για συνεργασία με την τρομοκρατική οργάνωση. Οι αρχές έφτασαν ως εκεί μετά τα όσα βρήκαν στο διαμέρισμα της οδού Αιγίνης 8 και Ύδρας στην Κυψέλη.
 
Στο στόχαστρο των ανδρών της Αντιτρομοκρατικής βρίσκονται ένας 33χρονος υπάλληλο του Εθνικού Τυπογραφείου, που διατηρούσε σπίτι στην οδό Τριφυλίας στους Αμπελοκήπους σε μικρή απόσταση από το μελλοντικό χτύπημα της οργάνωσης εναντίον αστυνομικών, έναν συγγενή πρώτου βαθμού ήδη κατηγορουμένου, ενός ακόμη άνδρα που είχε εντοπιστεί σε συναντήσεις μελών της οργάνωσης και μιας από τις δύο γυναίκες, αποτυπώματα της οποίας είχαν εντοπιστεί σε κινητό αντικείμενο στο σπίτι του Λάμπρου Φούντα. 

Διαβάστε επίσης 

“Μίλησαν” τα όπλα των τρομοκρατών

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε