Πέμπτη, 28 Μαρ.
24oC Αθήνα

Υπατία: Στο νοσοκομείο οι πρώτοι απεργοί πείνας – Νεαρός κατέρρευσε

Δραματικές ώρες στην Υπατία, όπου οι πρώτοι απεργοί πείνας μεταφέρονται σε νοσοκομεία. Ο Χασάν λιποθύμησε ενώ έδινε συνέντευξη Τύπου. “Δεν φοβόμαστε το θάνατο” ήταν τα τελευταία του λόγια πριν καταρρεύσει.

Υποβασταζόμενοι πηγαίνουν στην τουαλέτα πλέον οι μετανάστες που είχαν “οχυρωθεί” στη Νομική και βρήκαν προσωρινή στέγη στο νεοκλασσικό της Πατησίων. Τέσσερις έχουν μεταφερθεί σε νοσοκομείο σε σοβαρή κατάσταση.

Τρεις από αυτούς νοσηλεύονται στο Γενικό Κρατικό με βαριά αφυδάτωση – ένας και με γαστρεντερίτιδα – και ένας στον Ευαγγελισμό με καρδιακά προβλήματα.

Μιλώντας το πρωί σε συνέντευξη Τύπου για την κατάσταση που επικρατεί στην Υπατία, ο νεαρός Χασάν κατέρρευσε μπροστά στις κάμερες και έπαθε σπασμούς. “Μέχρι στιγμής δεν έχουμε καμία απάντηση από την κυβέρνηση. Δεν στέκονται στο πρόβλημά μας. Αν είναι να πεθάνουμε θέλουμε να πεθάνουμε ήσυχοι” είπε ο νεαρός.

“Έχουμε ήδη τέσσερα άτομα στο νοσοκομείο και ο θάνατος δεν μας φοβίζει” πρόσθεσε και δεν μπόρεσε να συνεχίσει καθώς κατέρρευσε. Ο οργανισμός του όπως λέει ο γιατρός που παρακολουθεί τους μετανάστες ήταν ήδη καταβεβλημένος και λόγω του κρύου δεν άντεξε.

Αφού του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες, το λόγο πήρε ο γιατρός Θ. Καραμπέλης, που ανέφερε ότι αυτοί οι άνθρωποι βρίσκονται στην 25η ημέρα σκληρής απεργίας πείνας. “Με κίνδυνο της ζωής τους αναδεικνύουν το μεγάλο πρόβλημα της παράνομης εργασίας” δήλωσε και κάλεσε τον πρωθυπουργό να κάνει κάτι, γιατί όπως είπε “θα βρεθεί αντιμέτωπος με ανθρωπιστική καταστροφή”. “Θα είναι υπεύθυνος προσωπικά” ανέφερε ο κ. Καραμπέλης.

Ο ίδιος απάντησε στον υπουργό Υγείας Ανδρέα Λοβέρδου, ότι η Υπατία είναι “βόμβα” για λοιμώξεις. “Ο βομβιστής υπουργός Υγείας σπέρνει τον πανικό και ψευδείς ειδήσεις” δήλωσε.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε