Ειδήσεις ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2017· SURVIVOR· ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ Λιακάδα 31 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Υπεξ: "Θα επεκτείνουμε τα χωρικά μας ύδατα όποτε κρίνουμε σκόπιμο"

Υπεξ: `Θα επεκτείνουμε τα χωρικά μας ύδατα όποτε κρίνουμε σκόπιμο`
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 11.08.2011 | 14:37
Πρώτη δημοσίευση: 11.08.2011 | 14:34

"Ξαναζεσταμένο φαγητό", χαρακτήρισε σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών Στ. Λαμπρινίδης το "θόρυβο" γύρω από τα λεχθέντα από τον Τούρκο πρώην πρέσβη Ντενίζ Μπουλούκμπασι για υποτιθέμενη συμφωνία με την Ελλάδα για τα χωρικά ύδατα.

Ο κ. Λαμπρινίδης τόνισε ότι καμία ελληνική κυβέρνηση δεν έχει κάνει τέτοιου είδους συμφωνία και υπογράμμισε ότι η Ελλάδα έχει το δικαίωμα επέκτασης των χωρικών της υδάτων, όποτε η ίδια το κρίνει σκόπιμο.

Ο υπουργός Εξωτερικών υπενθύμισε ότι αντικείμενο των διερευνητικών επαφών με την Τουρκία είναι η εξεύρεση λύσης στο θέμα της υφαλοκρηπίδας, πρόσθεσε ότι η Αθήνα σέβεται την εμπιστευτικότητα των συνομιλιών και τάσσεται υπέρ της παραπομπής στο δικαστήριο της Χάγης σε περίπτωση μη εξεύρεσης λύσης.

Ο κ. Λαμπρινίδης είπε επίσης ότι δεν δέχεται να αμφισβητεί κανείς τον πατριωτισμό οποιουδήποτε κόμματος ή πολιτικού και κάλεσε όλα τα ελληνικά κόμματα να είναι μια γροθιά σε αυτά τα ζητήματα.

Οι δηλώσεις αυτές έγιναν σε απάντηση σχετικής ερώτησης δημοσιογράφου στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που έδωσε ο κ. Λαμπρινίδης από κοινού με την επισκεπτόμενη την Αθήνα νέα υπουργό Εξωτερικών της Κύπρου Ε. Κοζάκου - Μαρκουλή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: "Πολεμικό" κλίμα στην Αν.Μεσόγειο. Είναι έτοιμη η Ελλάδα για τα χειρότερα;   Διαδώστε αυτό το άρθρο