Πέμπτη, 28 Μαρ.
23oC Αθήνα

Υπό άκρα μυστικότητα οι έρευνες για τη μήνυση Βγενόπουλου

Υπό άκρα μυστικότητα οι έρευνες για τη μήνυση Βγενόπουλου

Ανώτατη εισαγγελική λειτουργός έχει αναλάβει να ερευνήσει τις καταγγελίες του επιχειρηματία, Ανδρέα Βγενόπουλου, σε βάρος της προέδρου του Αρείου Πάγου, Βασιλικής Θάνου-Χριστοφίλου, περί υπόθεσης δωροδοκίας!  

Σύμφωνα με πληροφορίες η έρευνα, η οποία διενεργείται υπό άκρα μυστικότητα, έχει ανατεθεί στην αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ευσταθία Σπυροπούλου, η οποία θα προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να ερευνηθούν τα καταγγελλόμενα από τον επιχειρηματία, Ανδρέα Βγενόπουλο.
H μήνυση που κατέθεσε ο επιχειρηματίας σε βάρος της κυρίας Θάνου διαβιβάστηκε την προηγούμενη εβδομάδας απο την Εισαγγελία Πρωτοδικών τής Αθήνας στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου και εν συνεχεία χρεώθηκε στην κυρία Σπυροπούλου.

Υπενθυμίζεται πως η μήνυση του επιχειρηματία αφορά τα αδικήματα της δωροληψίας δικαστικού λειτουργού, απόπειρας εκβίασης και παράβασης καθήκοντος και, σύμφωνα με όσα υποστήριξε ο κ. Βγενόπουλος, στις πράξεις πέραν της κυρίας Θάνου φέρεται ότι εμπλέκεται μία επιχειρηματίας φίλης της και ενδεχομένως συγγενικά της πρόσωπα.

Νωρίτερα σήμερα, ο Ανδρέας Βγενόπουλος απέστειλε επιστολή για το ζήτημα στον υπουργό Δικαιοσύνης, Νίκο Παρασκευόπουλο, επισυνάπτοντας και τη μηνυτήρια αναφορά που έχει καταθέσει σε βάρος της προέδρου του Αρείου Πάγου, Βασιλικής Θάνου-Χριστοφίλου.

«Ο Υπουργός Δικαιοσύνης κ. Ν. Παρασκευόπουλος δήλωσε ότι δεν έχει ακόμη ενημερωθεί επί της Μηνυτήριας Αναφοράς μου, ώστε να πράξει τα δέοντα. Του απέστειλα, λοιπόν, σήμερα επιστολή δια της οποίας του επισυνάπτω την Μηνυτήρια Αναφορά, τίθεμαι στην διάθεσή του για οποιαδήποτε περαιτέρω ενημέρωση επιθυμεί και τον προσκαλώ να πράξει τα προβλεπόμενα εκ του νόμου, ώστε να εξασφαλιστεί η αντικειμενικότητα και η αμεροληψία της ποινικής προδικασίας, καθώς και να διερευνηθούν οι τυχόν προκύπτουσες πειθαρχικές ευθύνες της κας Θάνου» ανέφερε ο κ. Βγενόπουλος.

Ταυτόχρονα, ο κ. Βγενόπουλος, σχολιάζοντας την τοποθέτηση της Προέδρου του Αρείου Πάγου κατά τη χθεσινή εκδήλωση για τα 21 χρόνια της Εθνικής Σχολής Δικαστών, αναφέρει «κρείττον του λαλείν το σιγάν».
Από την πλευρά της η Προέδρος του Αρείου Πάγου, Βασιλική Θάνου-Χριστοφίλου, κατά το χθεσινό χαιρετισμό της έκανε λόγο για μεθόδους σπίλωσης από εμπλεκόμενους σε ποινικές υποθέσεις κατά δικαστικών λειτουργών, επισημαίνοντας ότι οι δικαστές δεν πτοούνται από τέτοιες μεθόδους και θα συνεχίσουν να πράττουν το καθήκον τους ερευνώντας υποθέσεις διαπλοκής και διαφθοράς.

Παράλληλα, στην πρώτη της αντίδραση στη μήνυση Βγενόπουλου χαρακτήρισε «αθλιότητες» και «ανυπόστατα» τα καταγγελόμενα εκ μέρους του επιχειρηματία, προσθέτοντας «καθαρός ουρανός αστραπές δεν φοβάται»!
Υπενθυμίζεται πως με εντολή του υπουργού Δικαιοσύνης, Νίκου Παρασκευόπουλου διενεργείται ήδη πειθαρχική έρευνα για τους χειρισμούς δικαστικών και εισαγγελικών λειτουργών, μεταξύ των οποίων και της Εισαγγελέως του Αρείου Παγου, Ευτέρπης Κουτζαμάνης, στην υπόθεση Βγενόπουλου μετά από αναφορά που έχει καταθέσει αναφορά ο εισαγγελέας Ιωάννης Αγγελής. Παράλληλα με εντολή της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου διενεργείται από καιρό ποινική προκαταρκτική έρευνα για όσα ο εισαγγελέας αναφέρει ότι εμποδίστηκε να κάνει και μέχρι σήμερα, αν κα έχει κληθεί να καταθέσει ως τώρα δεν έχει προσέλθει.  

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε