Σάββατο, 20 Απρ.
17oC Αθήνα

Υπο κατάληψη παραμένει το υπ. Υγείας – Με μέτρα απαντά ο Λοβέρδος

Υπο κατάληψη παραμένει το υπ. Υγείας – Με μέτρα απαντά ο Λοβέρδος
Οι απεργοί γιατροί αποφάσισαν νέα 24ωρη απεργία για σήμερα στα νοσοκομεία της Αθήνας και 4ωρη στάση εργασίας από τις 10.00 εως τις 14.00 στα υπόλοιπα νοσοκομεία της χώρας.
Στο υπουργείο Υγείας βρίσκονται συγκεντρωμένοι από την Τρίτη το πρωί γιατροί οι οποίοι ζητούν απόσυρση του νομοσχεδίου για τις αλλαγές στην Υγεία και κατόπιν διάλογο με τον υπουργό Υγείας κάτι που ο Α.Λοβέρδος δεν δέχεται με τίποτα.

Μάλιστα μετά το χθεσινό ναυάγιο στις διαπραγματεύσεις ο Α.Λοβέρδος τους κάλεσε σε νέα συνάντηση για σήμερα το πρωί, όμως εισέπραξε αρνητική απάντηση που συνοδεύονταν με κατηγορίες για προσχηματικό διάλογο.

Ωστόσο, με αφορμή το ναυάγιο, σε μέτρα για να μειωθεί η ταλαιπωρία των ασφαλισμένων του ΙΚΑ, λόγω της απεργίας των γιατρών, κατέληξαν ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Λοβέρδος, και ο αναπληρωτής υπουργός Εργασίας, Γιώργος Κουτρουμάνης. Οι ασφαλισμένοι του ΙΚΑ θα μπορούν από τη Δευτέρα να απευθύνονται στους 12.500 συμβεβλημένους γιατρούς του ΟΠΑΔ και του ΟΑΕΕ.

Οι γιατροί αποφάσισαν να συνεχίσουν την κατάληψή τους και σήμερα Πέμπτη θα συνεδριάσουν εκ νέου για να αποφασίσουν για το εάν θα συνεχίσουν την κατάληψή τους.

 
Η συγκέντρωση των γιατρών πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της τετράωρης στάσης εργασίας (9.00-13.00) των νοσοκομειακών γιατρών και της 24ωρης απεργίας των γιατρών του ΙΚΑ.
 

Την Τρίτη το μεσημέρι, κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης των απεργών, ομάδα συγκεντρωμένων επιχείρησε να μπει στο υπουργείο. Στην είσοδο όμως τούς απώθησαν οι αστυνομικοί.

 
 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε