Πέμπτη, 28 Μαρ.
23oC Αθήνα

Υπό μερικό έλεγχο οι πυρκαγιές σε Ζάκυνθο και Κέρκυρα

Υπό μερικό έλεγχο οι πυρκαγιές σε Ζάκυνθο και Κέρκυρα

Ολονύκτια μάχη με τις φλόγες δίνουν οι πυροσβέστες για να μπορέσουν να θέσουν υπό έλεγχο τα μέτωπα σε ολόκληρη τη χώρα εκδηλώνονται το ένα μετά το άλλο.

Πυρκαγιά σε δασική έκταση στην περιοχή Απραός στην Κέρκυρα εκδηλώθηκε λίγο πριν τις 7. Στο έργο της πυρόσβεσης συμμετέχουν 10 πυροσβέστες με πέντε οχήματα και δύο αεροσκάφη και ήδη έχει τεθεί υπό μερικό έλεγχο.

Στη Ζάκυνθο καίγεται δασική έκταση από χθες το απόγευμα. Aκόμα μία πυρκαγιά στην πολύπαθη αυτό το καλοκαίρι, Ζάκυνθο. Και αυτή στην περιοχή Βολίμες (που καιγόταν τις προηγούμενες μέρες) αλλά σε διαφορετική θέση, στον Άγιο Νικόλαο. Στην επιχείρηση κατάσβεσης συμμετέχουν 26 πυροσβέστες με 18 οχήματα.

Υπό έλεγχο τέθηκε η φωτιά στο δήμο Αγίου Βασιλείου στο Ρέθυμνο, η οποία καίει από χθες, έχοντας αποτεφρώσει χιλιάδες στρέμματα ελαιώνες και αγροτολιβαδικής έκτασης. Οι εστίες είναι σε ύφεση και στην ευρύτερη περιοχή από Σαχτούρια έως και πριν τις Μελάμπες επιχειρούν 26 πυροσβέστες με 12 πυροσβεστικά οχήματα, 18 μέλη πεζοπόρων τμημάτων και εθελοντές.

Το πυροσβεστικό ελικόπτερο δεν συμμετέχει μιας και η φωτιά δεν είναι απειλητική και ελέγχεται επίγεια.

Μεγάλο είναι το πρόβλημα για τους ελαιοπαραγωγούς, οι οποίοι είδαν το βιος τους και τις περιουσίες τους να γίνονται στάχτη με περίπου 6.000 ελαιόδεντρα να αποτελούν πλέον παρελθόν για την παραγωγή τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες και όπως όλα δείχνουν μετά από τη συγκέντρωση στοιχείων από την Πυροσβεστική Υπηρεσία, η φωτιά ξεκίνησε από την απροσεξία ενός αγρότης που εκτελούσε εργασίες ξυλοκοπτικές και καθαρισμού της αγροτικής του έκτασης. Ξερά χόρτα πήραν φωτιά, και λόγω του ανέμου ξέφυγε από τον έλεγχό του, με τα γνωστά καταστροφικά αποτελέσματα. Ο αγρότης αναζητείται και σε βάρος του έχει σχηματιστεί δικογραφία.

Σύμφωνα με έκκληση του περιφερειακού διοικητή της Πυροσβεστικής, Γιώργο Τριγώνη, οι πολίτες, οφείλουν να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να μην καίνε ξερόκλαδα και χόρτα, καθώς μπορεί να προκληθεί ανεπανόρθωτη καταστροφή.

Παράλληλα, χθες είχαμε το πρώτο θύμα των παρκαγιών στη Μακρυνάρα Λακωνίας. Ένας 79χρονος δεν πρόλαβει να διαφύγει και βρήκε φρικτό θάνατο μέσα στις φλόγες.

Διαβάστε επίσης: Πήγαν να κάψουν 100 ανθρώπους – Εμπρησμός σε πολυκατοικία

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε