Ειδήσεις ΣΕΙΣΜΟΣ· ΒΑΣΕΙΣ 2017· ΤΖΟΚΕΡ· ΚΑΙΡΟΣ Λιακάδα 25 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Υπολειτουργεί σήμερα το Δημόσιο και τα νοσοκομεία - Γιατί δε δέχεται η ΑΔΕΔΥ την αύξηση ωραρίου

Ισμήνη Λέντζου | lentzou@newsit.gr
Υπολειτουργεί σήμερα το Δημόσιο και τα νοσοκομεία - Γιατί δε δέχεται η ΑΔΕΔΥ την αύξηση ωραρίου
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 18.05.2011 | 11:11
Πρώτη δημοσίευση: 18.05.2011 | 10:27

Μέχρις τις 11.30 θα λειτουργήσει σήμερα το Δημόσιο, από τις 11.30 έως τις 15.00 πραγματοποιούν στάση εργασίας και οι γιατροί Αθηνών - Πειραιώς. Τι λέει στο Newsit o πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ.

Όσοι έχετε προγραμματίσει συναλλαγή με το δημόσιο για σήμερα ατυχήσατε.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα αναμένεται να το αντιμετωπίσουν  όσοι θέλουν να καταθέσουν τη φορολογική τους δήλωση καθώς οι δημόσιοι υπάλληλοι θα βρίσκονται στις θέσεις τους έως τις 11.30.

Η ΑΔΕΔΥ αντιδρά στην αύξηση του ωραρίου που προωθεί η κυβέρνηση στο Δημόσιο.

Όπως δήλωσε στο Newsit o πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ, Σπύρος Παπασπύρος "η επιχειρούμενη αύξηση του ωραρίου θα σημάνει περαιτέρω μείωση για τους μισθούς μας μετά τις περικοπές που έχουμε υποστεί. Επίσης το ωράριο μας ακολουθεί τον μέσο ευρωπαϊκό όρο εργασίας των δημοσίων υπαλλήλων με εξαίρεση μόνο τη Γερμανία που ήδη ακολουθεί το 40ωρο. Σε όσους λένε πως ο ιδιωτικός τομέας δουλεύει πολύ περισσότερο από εμάς απαντώ πως εμείς δεν κάνουμε διαχωρισμούς. Αν στο δημόσιο που λειτουργεί ως "πρότυπο" υπάρξει αυξηση ωραρίου να είστε σίγουροι πως μετά στον ιδιωτικό τομέα η κατάσταση θα γίνει πολύ πιο άγρια".

Ακούστε τη δήλωση του κ.Παπασπύρου


Εντωμεταξύ, στάση εργασίας από τις 11.30 το πρωί έως τη λήξη της βάρδιας θα πραγματοποιήσουν και οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία.

Σε κινητοποιήσεις και οι γιατροί της Αθήνας και του Πειραιά καθώς και αυτοί έχουν εξαγγείλει για σήμερα στάση εργασίας από τις 11.30 το πρωί έως τις 15.00. Διαμαρτύρονται για τη μη καταβολή των δεδουλευμένων υπερωριών από τον Δεκέμβριο του 2010.

 
 

 

Ισμήνη Λέντζου


   Διαδώστε αυτό το άρθρο