Ειδήσεις SURVIVOR· ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΛΗΡΩΣΗ ΤΖΟΚΕΡ· ΚΑΙΡΟΣ Μερικά Σύννεφα 15 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Υποψήφιος για "έξοδο" πλέον κάθε δημόσιος υπάλληλος

Υποψήφιος για `έξοδο` πλέον κάθε δημόσιος υπάλληλος
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 03.09.2011 | 09:53
Πρώτη δημοσίευση: 03.09.2011 | 09:37

- Στα σκαριά και νομοθετικό σπάσιμο της μονιμότητας των δημοσίων υπαλλήλων
- Εργασιακή εφεδρεία παντού προανήγγειλε ο Ευ. Βενιζέλος
- Σε ομηρεία όσοι μπουν, καθως - περιμένοντας την αξιολόγηση - αν πιάσουν δουλειά χάνουν το 60%
- Κι όλα αυτά ενώ η τροίκα ζητά όχι απολύσεις αλλά περικοπή των δαπανών

Με επέκταση της εργασιακής εφεδρείας σε όλο τον δημόσιο τομέα, απαντά η κυβέρνηση στις πιέσεις της τρόικας για περιστολή των δαπανών του κράτους.

Το σήμα έδωσε χτες ο υπουργός Οικονομικών Ευ. Βενιζέλος, προαναγγέλοντας εργασιακή εφεδρεία ακόμη και στους οργανισμούς που δεν βρίσκονται σε διαδικασία συγχώνευσης, πράγμα που σημαίνει ότι κάθε εργαζόμενος θα βρίσκεται υπό την απειλή να δει την πόρτα της εξόδου.

Η εργασιακή εφεδρεία, σύμφωνα με ρεπορτάζ της Ελευθεροτυπίας επεκτείνεται σε ΝΠΙΔ, ΝΠΔΔ, ΟΤΑ, Νοσοκομεία, Ασφαλιστικά Ταμεία, ενώ μένει ανοιχτό το ενδεχόμενο για επέκτασή της και στον στενό δημόσιο τομέα, όταν αρθούν τα νομικά κωλυματα.

“Θέλουμε πιο περίπλοκα νομικά εργαλεία για να προχωρήσουμε στο εσωτερικό του στενού δημόσιου τομέα” δήλωσε ο κ. Βενιζέλος χαρακτηριστικά, ανοίγοντας το δρόμο για άρση της μονιμότητας.

Το άλλο νέο που βγήκε από την χθεσινή συνέντευξη ήταν ότι το κράτος θέλει να δημιουργήσει μία “δεξαμενή εργασιακής εφεδρείας”, όπου οι δημόσιοι υπάλληλοι του ευρύτερου και σχεδόν του στενού δημόσιου τομέα, θα περάσουν σε εργασιακή αργία.

Οι συγκεκριμένοι υπάλληλοι θα αμείβονται με το 60% του μισθού τους και θα μπουν σε πίνακες κατάταξης του ΑΣΕΠ. Αν σε αυτό το διάστημα κάποιος βρει δουλειά, κόβεται η παροχή του ποσοστού του μισθού τους. Αν δεν καταφέρουν να προσληφούν στο διάστημα αυτό, τους ανοίγεται ο δρόμος της ανεργίας.

Σε δηλώσεις του το πρωί στο Μεγκα ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Δ. Ρέππας παραδέχτηκε ότι η τρόικα δεν πιέζει για απολύσεις αλλά ζητά περικοπή των δαπανών στο δημόσιο. 

Η κυβέρνηση επιλέγει όμως και πάλι όχι τον εξορθολογισμό αλλά το μαχαίρι.

Διαβάστε:

Τελικά ούτε διαφωνία υπήρξε ούτε όχι είπαμε

Θα την πληρώσουν οι δημόσιοι υπαλληλοι

Επιτέλους και ένα "όχι" στην τρόικα

Νέα μεγάλη πτώση -3,98% στο Χ.Α - Νέο ρεκόρ στα spreads   Διαδώστε αυτό το άρθρο